Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, ölümünün 37. yıldönümünde düzenlediği etkinlikle Aşık Veysel Şatıroğlu'nu andı.
Abone olGeceye Çankaya Kent Konseyi çalışmaları sırasında tohumu atılan ve Ankara'daki engelli örgütlerini biraraya getiren Engelsiz Yaşam ve Fırsat Eşitliği Platformu'na katılan dernek ve vakıfların yöneticileri de katıldı. Etkinlikte konserin yanı sıra Ankara'nın farklı üniversitelerinde öğrenim gören Engelsiz Dershane gönüllü öğretmenleri için de bir sertifika töreni düzenlendi.
Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayıdan, törende yaptığı konuşmada, Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla kurulan spor kulübünün yerel yönetimler için bir ilk olduğunu belirterek, olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş engelli sporcuları takdim etti. Üniversite öğrencilerinin desteğiyle başarılarını her geçen gün artıran Engelsiz Dershane'nin başarılarını da aktaran Sayıdan, "Sizlerin de desteğiyle başarı grafiğimizi yüzde 100'e yükselttik" dedi.
Görme engelli Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Halil Köseler ise, "Engelleri ve engellilerin sıkıntılarını bireysel değil, toplumsal bir sorun olarak görüyor ve çözümlerimizi de bu doğrultuda üretiyoruz. Ürettiğimiz çözümlerde de yurttaşlarımızın katılımını övgüyle alkışlıyoruz. Çankaya Belediyesi olarak sizlerden aldığımız güçle bu alandaki çalışmalarımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz. Aşık Veysel'in zor koşullarda sürdürdüğü ama hiç yılmadan doğanın coşkusunu, renklerini aktardığı yaşamını örnek alarak, anısı önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.
Koordinatörlük görevini bir başka öğretmene devreden Mahmut Zeki Aydoğmuş, teşekkür belgesini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, engelsiz bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Aydoğmuş, gönüllülerin desteğiyle bugüne dek üniversiteyi kazanan görme engelli gençlerin azmini örnek göstererek, vatandaşların katılımının devamını istedi. Sertifika töreninin ardından Çankaya Belediyesi sanatçıları ve görme engelli sanatçılar, Aşık Veysel'in sevilen türkülerini seslendirdi.