BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Aşığım dedi dolandırdı

İşte tanıtık bir isim! Adana'da bir dönem ekranlarda boy gösteren kadın 21 kişi dolandırmış.

Abone ol

ADANA’da eski eşi ve eşinin arkadaşı tarafından sokak ortasında kurşunlanıp yüzü bıçakla kesilerek yaralanan 24 yaşındaki Çiğdem Dinçer’in 21 kişiyi ‘aşk oyunu’ ile kandırıp para ve cep telefonlarını alarak dolandırdığı ileri sürüldü. Bu nedenle hakkında yakalama emri bulunan Dinçer, sedye ile getirildiği adliyede ifadesi alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında Adana’daki 11 ayrı asliye ceza mahkemesinde 11 dava, Cumhuriyet Savcılığı’nda da 10 ayrı soruşturma devam eden Çiğdem Dinçer, eski eşi 25 yaşındaki Mutlu Özyıldız ve Özyıldız’ın arkadaşı 27 yaşındaki Cemal Ayan tarafından 6 gün önce sokak ortasında kaçırılmak istenirken kurşunlanıp, yüzü bıçakla kesilerek yaralandı. Şiddet mağduru Dinçer, Numune Hastanesi’nde tedavi edilirken, ‘Aşk oyunu’ ile 21 kişinin cep telefonu ve binlerce YTL parasını dolandırdığı iddiaları ortaya çıktı. Bu nedenle açılmış davaların duruşmalarına katılmadığı için hakkında yakalama emri bulunan Dinçer, hastaneden taburcu olduktan sonra ifadesinin alınması için doktor gözetiminde ambulansla adliyeye götürüldü. Sol kolundan tek, sol bacağından da 2 kurşunla, çenesinin alt kısmından ve yüzünden de bıçakla kesilerek yaralandığı için yürüyemeyen Dinçer, sedye ile getirildiği adliyede, önce Cumhuriyet Savcılıklarının bulunduğu 3’ncü kata çıkarıldı. Dinçer, kendisine sokakta eski eşi tarafından uygulanan şiddetle ilgili ifade verdi.
Ardından birinci kata indirilerek nöbetçi hakime hakkında açılan 11 ayrı davayla ilgili savunmasını yaptı. Yaklaşık 4 saat ifade veren Dinçer, kurşunlanma ve yüzünün kesilmesiyle ilgili konuşmadı, ‘aşk oyunu’ ile dolandırma iddiasıyla ilgili ise, “Dolandırıcılık olayları sırasında Diyarbakır’daydım. Neden beni teşhis etmişler bilmiyorum. Bu kişileri tanımıyorum'' dedi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Dinçer, çağrılan ambulansla evine gönderildi.

Dinçer’i yaralayan eski eşi Mutlu Özyıldız ile arkadaşı Cemal Ayan, Dinçer’i yaraladıktan sonra yakalanıp tutuklanmıştı. Özyıldız, polisteki ifadesinde, “Eski karım sabah beni cep telefonumdan arayarak buluşmak istedi. Yanına gittiğimde eli yüzü kan içindeydi. Ben de sinirlenerek ‘böyle yaşamak istemiyorum’ diyerek ateş ettim'' demişti.