BIST 10.648
DOLAR 32,74
EURO 35,25
ALTIN 2.447,34
HABER /  DÜNYA

Asfaltta tenis keyfi

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı’nda trafiğe kapatılan caddede yüzlerce sporcu tenis oynamanın tadını çıkardı. <br/>FSM caddesi bu sefer te...

Abone ol

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı’nda trafiğe kapatılan caddede yüzlerce sporcu tenis oynamanın tadını çıkardı.
FSM caddesi bu sefer tenis tutkunlarının mekanı oldu. FSM caddesinin trafiğe kapanmasıyla kurulan kortlarda yüzlerce tenis sporu tutkunu, kortlar yerine sokakta hünerlerini konuşturdu. Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte 500 sporcu, trafiğe kapatılan yolda kurulan 200 kortta tenis oynamanın özgürlüğünü yaşadı.

TRAFİĞE KAPATILAN CADDEDE TENİS HEYECANI
Bursa’nın en geniş caddesi olan FSM caddesinde sporcular, tenis oynarken hem ter döktü hem de unutamayacakları bir gün yaşadı. Programa yoğun ilgi gösteren çocuklar, caddede saatlerce tenis oynamanın tadını çıkardı. Etkinliğe katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, başarılı tenisçilere hediyeler verdi. Sokak tenisine katılan çocuklar, “Tenise çok güzel bir spor. Daha atletik olmamı sağladı. Sokak tenisinde de aynı şey ama bu daha farklı. İlk seferde insan daha çok heyecanlanıyor. İlk başlarda biraz korkuyor. Kötü oynuyor ama sonradan alışıyor. Bu alan zor bir alan kaymalar fazla oluyor. Sokakta tenis oynamak farklı bir duygu, çünkü insan ortama alışamıyor” dedi.

“BU BİR SPOR REKORU”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye’nin en uzun mesafeli tenis organizasyonuna imza attıklarına işaret ederek, “Bursa’da bugün çok büyük bir spor şenliği gerçekleştirdik. 200 kortun kurulduğu mesafe olarak da yaklaşık 2 kilometrelik bir alanı kapsadığı 500 minik tenisçinin katıldığı bir sokak tenisi organize ettik. Türkiye’deki en uzun mesafeli organizasyonu oldu. Kort sayısı bakımından da en fazla sayıya ulaştık. Çocuklarımızı hepimiz izledik. Gerçekten son derece sporun güzellikleriyle tenisin heyecanıyla buluştular. Hedefimiz burada sporun farkındalığını toplumda oluşturmaktır” diye konuştu.
(İHA)