Bu atlar dizilerde ve filmlerde oynamak için yetiştiriliyor.
Abone olSinema ve dizi sektöründe yer verilen atların yıllardır sağlandığı Uşak'ta 700 at bu sektör için besleniyor.
Kentte, yüzlerce at sahibinin, hayvanların masraflarını karşılamak için film şirketlerine kiraladığı, atların filmlerde yer almasının bir yandan da gurur kaynağı olduğu bildirildi.
Bugüne kadar gördükleri ilgiden çok memnun olan at sahipleri, Uşak'ın Türkiye'nin ''At Bankası'' olduğunu savundu.
Karun Atlı Spor Kulübü Başkanı Gürsel Taşavlı, kentte sektör için 700 kadar at beslendiğini, bunların filmlerde yer almasının sevindirici olduğunu, böylece Uşak'ın tanıtımına katkı sağladıklarına inandıklarını belirtti.
İstenilmesi halinde birkaç gün içinde 500 atı bir araya getirebileceklerini ifade eden Gürsel Taşavlı, şunları kaydetti: ''Babam Uşak'ta yıllarca bu işi yaptı. Ekranda beğenilerek izlenen onlarca filme at gönderdi. TV kanallarında gösterilen bir çok dizi ve eskiden gişe rekorları kıran sinema filmlerinde, Uşak'tan giden atlar yer aldı. Şimdi bu işi biz sürdürüyoruz. Atlarımız bir çok filmde yer aldı. Bu bizi gururlandırıyor. Çünkü onlar bizim yaşamımızın bir parçası. Uşak'ta at ve at sevgisi çok büyük.''
Yaklaşık 15 yıldır Türkiye'nin dört bir yanına at kiraladıklarını anlatan Gürsel Taşavlı, ''Kurtuluş, Abdülhamit Düşerken, Cumhuriyet, Ateşten Gömlek, Beyaz Melek, Kara Yılan, Kara Oğlan, Kara Murat, Yılan Hikayesi'' gibi pek çok filmde Uşak'tan giden atların yer aldığını belirtti. Taşavlı, Türkiye'de çekilen yabancı filmlere de at sağladıklarını ifade ederek, ''Bu bizim için bir gelenek ve aynı zamanda iş sektörü oldu'' dedi.
Atların cirit veya kişisel zevk adına da beslendiğini, bir atın yıllık masrafının bin ile 2 bin YTL arasında değiştiğini bildiren Taşavlı, dizi ve film sektörü sayesinde hayvanların masraflarının bir kısmının karşılanabildiğini söyledi.