BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,14
ALTIN 2.848,82
HABER /  GÜNCEL

Artık kelle hesabı yapılır hale geldi

Tunceli'de şehit olan komiserin babası Sayı hesabı, parmak hesabı, kelle hesabı yapılır hale geldi diyerek yaşananlara sitem etti

Abone ol

Oğullarının şehit olduğunu televizyondaki son dakika haberlerinden öğrenen acılı baba yaşananlara sitem etti

Tunceli'de şehit olan komiserin babası Kerman; "Söyleyecek pek fazla bir şey yok. Bu terörü bitirmeyenler utansın. Vicdanlarını karartmışlar. Sayı hesabı, parmak hesabı, kelle hesabı yapılır hale geldi. Acımız çok büyük''dedi

Tunceli'deki saldırıda şehit olan Komiser Cem Kerman'ın 5 yıl boyunca görev yaptığı Sakarya'da Amatör Basketbol Ligi'nde hakemlik yaptığı öğrenildi. Kerman'ın yeni görev yeri Tunceli'ye gitmeden önce 'sakaryabasket.com' internet sitesinden hakem arkadaşlarına veda mesajı gönderdiği ve 'helallik' istediği belirtildi. Kerman'ın sevenleri de 'www.cemkerman.com' adlı internet sitesinde taziye defteri açtı.

Bu arada Kerman'ın Edirne'deki aile evi ile çevre evler Türk bayrakları ile donatıldı. Komiser Cem Kerman'ın, 1 yıl önce KPSS'yi kazanarak Rehberlik Araştırma Merkezi'nde zihinsel engelliler sınıf öğretmeni olan eşi Dilay Kerman'ın Tunceli'ye atanması nedeniyle tayinini bu ile yaptırdığı belirtildi.

ACILI BABADAN SİTEM DOLU SÖZLER

Kerman'ın Edirne Meydan Mahallesi Asmalı Mescit Sokak'ta yaşayan babası Ercan ve annesi Gülsen Kerman, oğullarının şehit olduğunu televizyondaki son dakika haberlerinden öğrendi.

Baba Ercan Kerman, "Söyleyecek pek fazla bir şey yok. Bu terörü bitirmeyenler utansın. Vicdanlarını karartmışlar. Sayı hesabı, parmak hesabı, kelle hesabı yapılır hale geldi. Acımız çok büyük. 19 Eylül evliliklerinin 1. yıldönümüydü. Eşimle hediye hazırlıyorduk" dedi.

"Altyazıyı gördükten sonra ne geline ne de oğluma ulaşabildik" diyen Ercan Kerman, "Merak etmeye başladık. Ardından da haber geldi. Metanetli olmak gerekiyor ama niye bu zor sorular bize soruluyor diye de düşünüyorum. Oğlum akademiyi bitirdi. Sakarya'da göreve başladı. 5 yıl sonra tayin istediler. Gelinimiz KPSS ile öğretmen oldu. Tayin için Ankara veya İstanbul'u yazsalar çıkmazdı" dedi.

Şehit öğretmen Dilay Kerman'ın Ankara'da yaşayan babası Sami Turan ise sadece kendisinin değil, Türkiye'nin de yardımsever, insanlık sevgisiyle dolu bir evladını kaybettiğini belirterek, "Bu vatana çocuklarımın kanını helal etmiyorum" dedi. Amca Bekir Turan da aslen Şanlıurfalı olduklarını ve kendilerinin de Kürt olduklarını söyleyerek, "Bunların Kürtle, Kürtlükle hiçbir alakaları yok. Bu ülkede kimse onlara özerklik falan bir şey vermeyecek. Bu ülke bölünmeyecek" dedi.