BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.803,94
HABER /  GÜNCEL

Artık 'ağabeyler' devri kapanıyor

Galatasaray'ın lig üçüncülüğünü de tehlikeye sokan Antalyaspor mağlubiyeti bardağı taşıran damla oldu.

Abone ol

Galatasaray'ın lig üçüncülüğünü de tehlikeye sokan Antalyaspor mağlubiyeti bardağı taşıran damla oldu.

İkinci Başkan Mehmet Helvacı'nın maçın ardından yaptığı sert açıklamada "Güçlü takım değilmişiz! Galatasaray için hayırlı olan değişiklikleri yapacağız. Futbolcular hocanın söylediklerini yapmıyorlar" ifadelerini kullanması, sarı-kırmızlı camia için ligin bittiği 16 Mayıs'tan sonrası tufan olarak yorumladı. İşte Galatasaray'da beklenen gelişmeler:

1- Mehmet Helvacı'nın transferin baş aktörü olarak lanse edilmesinden rahatsızlık duyduğunu aylar önce ifade ettiği yönetici Haldun Üstünel'in bu transfer döneminde yetkileri kısıtlanıyor. Taraftarın sevgilisi yöneticinin devre arasında imza attırdığı isimlerin performansının fiyasko olması, camiada büyük tepki topladı. Taraftarın şikayet ettiği "Ruhsuz futbol"un tüm aktörleriyle yollar ayrılıyor. Arda Turan'ın ayrılması halinde kaptanlık Lucas Neill'e verilecek.

2- Brezilya Milli Takımı'nı düşünüp forma giymekten kaçınan Elano başta olmak üzere Jo, Giovani, Caner, Servet, Ayhan, Leo Franco ve Kewell ile yollar ayrılacak. Emre Aşık'ın futbolu bırakması, Ayhan ve Servet'in ayrılacak olması sonrasında Florya'da takıma ağabeylik yapacak bir ismin olmaması yönetimi düşündürüyor. Başkan Polat'ın "Köle ticareti yapmıyoruz" diyerek gitmek istemesi halinde izin vereceği Arda, büyük ihtimalle yolcu...

3- Antalyaspor maçının ardından "Kalite problemi var" diyerek kadroyu eleştiren Rijkaard'ın son 15 günde yönetimi alttan alta hedef alan yorumları sonrasında Hollandalı hoca ile Polat ve ekibi karşı karşıya geldi. Rijkaard her defansında gelecek yılın planları üzerine açıklamalar yapsa da Galatasaray yönetiminin alternatif arayışlarına girdiği iddia edildi. Sözleşmesi yenilenen kaleci Aykut'un da birinci kaleci kalmasının zor olduğu öğrenildi.