BIST 10.715
DOLAR 32,57
EURO 35,25
ALTIN 2.468,33
HABER /  SPOR

Arjantin Türkiyeye fark attı

12 dev adam istediği oyunu oynayamadı. Milliler çeyrek finalde Arjantin'den fark yedi.

Abone ol

MAÇ BAŞLADI...
İlk hücumu Arjantin yaptı. Savunmadan başarılı olduk. Arjantin sayı bulamadı. Milliler'de ilk hücumdan boş döndü. Hakan Arjantin hızlı hücumunu faul ile durdurdu.

Maçın ilk sayısı Arjantin'den geldi. Ginobili 3 sayılık 3 sayılık atıştan isabet buldu. Şimdi 3-0 gerideyiz...

Arjantin, savunmada Millilerimiz'e sayı imkanı tanımadı. Pota altından 2 sayı daha bulun Tangocular 5-0 öne geçti...

İlk çeyrekte son 8 dakika oynanıyor. Milli Takım karşısında çok sert savunma yapan bir Arjantin buldu. İlk dakikalarda sayı üretemedik.

Arjantin karşısında henüz sayı üretemedik. Sert savunma karşısında top kayıplarıda başladı. Arjantin Ginobili ile hızlı hücum geliştirdi. Ermal pota altında faul yaptı. Arjantin serbest atışlardan 2 sayı daha buldu. Skor şimdi 7-0 oldu.

12 Dev Adam'ın ilk sayıları Cenk Akyol'dan geldi. Hücum süresi dolarken uzaklardan şut imkanı bulan Cenk mücadeledeki ilk sayılarımızı 3 sayılık basketle buldu. Skor 7-3 olduk. Arjantin bu sayılara üst üste basketlerle karşılık verdi. Savunmada sertleşmemiz lazım. Skor şimdi 11-3 oldu.

İlk çeyrekte son 6 dakika. Kaya Peker ile dış atıştan 2 sayı daha bulduk. Skor şimdi 11-5 oldu. Milliler savunmada sertleşti. Arjantin top kaybı yaptı. Cenk hızlı hücumu bitirdi. Şimdi skor bir anda 11-7 oldu.

İlk çeyrekte son 5'. 30 saniye oynanıyor. Arjantin hücumda bir top kaybı daha yaptı. 12 Dev Adam savunmasını yavaş yavaş oturtuyor. Serkan Erdoğan hızlı hücumda faul ile durduruldu. Serbest atışlarda 2 sayı daha bulduk.

Skor bu bölümde 11-9 oldu. Arjantin hızlı hücumda 2 sayı buldu. Milliler bu sayılara Cenk ile karşılık verdi. Skor şimdi 13-11 oldu.

Arjantin hücumda top kaybı yaptı. Cenk boş pozisyonda 3 sayılık atışı Arjantin potasına gönderdi. Bir anda maçta 14-13 öne geçtik.

Bu dakikadan sonra Milliler üst üste top kayıpları yaptı. Arjantin hızlı hücumlarla bir anda 17-14 öne geçti. Birde faul atışı kullanacaklar. Tanjevic molasını aldı.

Tek atıştanda sayıyı buldular skor şimdi 18-14 oldu. Öne geçtiğimiz maçta çok basit hatalarla geriye düştük.

İlk çeyrekte son 3'.30 saniye oynanıyor. Hücum sırası bizde. Kerem pota altında Serkan'ı harika gördü. Serkan topu Arjantin potasına bıraktı. Skor şimdi 18-15 oldu. Mağlup durumdayız. Arjantin bu sayılara pota altından güzel bir ikili oyunla 2 sayılık basketle karşılık verdi. Skoru 20-16 oldu

İlk periyotta son 2 dakika oynanıyor. İki takımda bu bölümlerde hücumlardan boş dönüyor. 20-16'lık skor devam ediyor.

Mücadele son 1 dakika oynanırken Arjantin pota altına yine iyi girdi. İki sayı daha potamızda gördük. 22-16 oldu. Milliler'in toparlanması lazım.

Milliler maça kötü başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda toparlandı. Arjantin ile başa baş bir mücadele sergiliyoruz. İlk çeyrekte son 30 saniye. Kerem ile hücumdan boş döndük. Hücum sırası Tangocular'da, pota altına yine iyi girdiler. 2 sayı daha buldular bir de faul atışı kazandılar. Bir anda potamızda 3 sayı birden gördük.

Bu sayılarla ilk periyot sona erdi.

Arjantin ilk çeyreği 25-16 önde kapattı. Milliler 9 sayı farkla yenik durumda.


İKİNCİ ÇEYREK OYNANIYOR

Bu çeyrekte ilk hücumu Milliler kullandı. Bu hücumdan boş döndük. Arjantin hücumunda Ersan iyi savunma yapıp rakibini blokladı. Milliler karşı hücumda İbrahim 2 sayılık basket buldu. Skor şimdi 25-18 olduk.

İkinci çeyrekte son 8'.20 saniye oynanırken Arjantin 3 sayılık bir basket buldu. Bu sayılara Milliler, Kerem'in pota altından bulduğu 2 sayı ile karşılık verdi. Skor şimdi 28-20 oldu.

Arjantin hücumunda faul yaptık. Tangocular serbest atışlardan 2 sayı buldu. 12 Dev Adam, hücumdan yine boş döndü. Potamızda 2 sayı daha gördük. Skor bir anda 32-20 oldu. 12 sayı ile geriye düştük.

İkinci çeyrekte son 6'.26 saniye oynanıyor. Kerem smaca giderken faul ile durduruldu. Serbest atışlardan 1 sayı bulduk. Skoru bu sayı ile 32-21 yaptık. Savunmamızın gardı bu çeyrekte düştü. Arjantin dış hücumlardan da çok isabetli oynamaya başladı. 3 sayılık bir basket daha buldular. Bu sayılarla şimdi 35-21 geriye düştük.

Milliler'in toparlanması lazım. Fark 14'ya çıktı. Bir türlü hücumda istediğim organizasyonları yapamıyoruz. Arjantin pota altından 2 sayı daha buldu. Skor şimdi bir anda 37-21 oldu. Fark 16 sayı oldu.

İkinci çeyrekte son 4'.21 saniye. Milliler uzun bir aradan sonra Ender ile pota altından 2 sayı buldu. Skoru şimdi 37-23 oldu.

Son 3'.30 saniye oynanıyor. Kerem ile smacı kaçırdık. Arjantin, hücumdan 2 sayı daha buldu. Skor 39-23 oldu.

Milliler bu bölümlerde motivasyonunu kaybetmiş görünüyor. Arjantin hücumunda iyi savunma yapan Milliler İbrahim ile çok basit bir top kaybı yaptı. Bu sayılarla şimdi 41-23 geriye düştük. Arjantin önünde bu periyotta sadece 2 sayı üretebildik. Çok kötü hücum ediyoruz. Savunmada da Arjantin'i durduramıyoruz. 18 sayı fark ile geriye düştük.

İkinci çeyrekte son 1 dakika. Bu bölümlerde karşılıklı boş hücumlar geldi. Arjantin Milliler'i adeta sindirdi. Savunmada ve hücumda çok zorlanıyoruz. 41-23'lük Arjantin üstünlüğü sürüyor.

İlk yarının son hücumunda Arjantin 2 sayı daha buldu. Bu sayılarla birlikte 43-23 oldu.

İlk yarıd Arjantin'den 20 sayı fark yedik.


ÜÇÜNCÜ ÇEYREK OYNANIYOR


Üçüncü çeyrekte ilk hücumu Arjantin kullandı. Yine pota altına iyi indiler 2 sayı daha buldular. Skor şimdi 45-23 oldu.

Hücumda top kaybı yaptık. Semih, birde faul yaptı. Hakem teknik faulü verdi. Bu periyota da kötü başladık. Serbest atışları isabetli kullanılar. Skor şimdi 47-23 oldu. Arjantin kenardan yine hücum yaptık. Milliler bu kez rakibe sayı şansı vermedi.

Bu periyotta ilk sayılarımız Engin Aksür ile geldi. 3 sayılık basketle skoru 47-26 yaptık.

Üçüncü çeyrekte son 7'.45 saniye oynanıyor. Arjantin pota altından 2 sayı daha buldular. 49-26 oldu. Hücumdan boş döndük Arjantin hızlı hücumlarla peşpeşe sayılar buldu. Bunlara Cenk ile karşılık verdik. Skor 53-28 oldu.

3. Çeyrekte son 6'.25 saniye. Arjantin'nin hızını bir türlü kesemedik. Hücumlardan da boş dönüyoruz. Arjantin Ginobili ile serbest atışlardan 2 sayı daha üretti. Şimdi skor 55-28 oldu.

3. Çeyrekte son 5'.30 saniye oynanıyor. Ginobili'nin 3 sayılık basketine Serkan ile yanıt verdik. Arjantin bu sayıya sevinemeden 3 sayılık bir basket ile bu sayılara da yanıt verdi. Skor 61-31 oldu.

Serkan Erdoğan az önce Arjantin potasına gönderdiği 3 sayılık baskete bir yenisini daha ekledi. Karşılıklı iki takımdan peşpeşe gelen 4 tane karşılıklı 3 sayılık basketlerle birlikte skor şimdi 61-34 oldu.

27 sayı ile mağlup durumdayız. 12 Dev Adam ilk çeyrek dışında rakibi karşısında bir varlık gösteremedi. İlk çeyrekte bir ara 14-12 öne geçtiğimiz anın dışında sürekli olarak maçı geride götürüyoruz.

Milliler pota altından 2 sayı buldu. Arjantin bu sayıların karşılığını 2 sayı ile hemen verdi. Skor şimdi 65-38. Fark 27 sayı.

3. Çeyrekte son 3. dakika. Arjantin topu kolaylıkla gezdire gezdire boş adamı buldu. Potamızda 3 sayılık bir basket daha gördük. Bu sayılarla skor şimdi 68-38 oldu. Arjantin Milliler'e karşı çok üstün bir basketbol ortaya koyuyor.

3. Çeyrekte son 1'.45 saniye. Arjantin pota altından 2 sayı daha buldu. Bunlara Ermal'in serbest atışlardan kazandırdığı 1 sayı ile karşılık verdik. Skor şimdi 70-39 oldu.

Son 1'15 saniye. Arjantin'nin kullandığı her atış sayı olmaya başladı. Bu bölümde 3 sayılık bir atış daha gördük potamızda. Skor şimdi 73-39 oldu. Milliler'imiz çok kötü bir gününde. Fark bu sayılarla 34 sayıya çıktı.

Son 1 dakika. 3 çeyrekte fark iyice açıldı. Hücumdan yine boş döndük. Arjantin serbest atışlardan 2 sayı daha buldu. Skor şimdi 75-39 oldu. Milliler adeta sahada geziniyor. Çok demorilize oldular. Yanlız elensekte ortaya koyduğumuz basketbolla yakaladığımız başarıyı gölgelememeliyiz. Fark çok açıldı. Arjantin, Milliler'i ikiye katladı.

Milliler periyotun son saniyelerinde Fatih Solak ile serbest atışlardan 1 sayı üretti. Skor 75-40 oldu.

Maçta 3. periyot 75-40 Arjantin'un Türkiye karşısnıda üstünlüğü ile geçildi.

MAÇTA DÖRDÜNCÜ ÇEYREK OYNANIYOR

Son periyotta ilk hücumu Milli Takımımız kullandı. İbrahim ile boş döndük. Bu maçta hücumda çok kötü oynadık. Son periyot oynanıyor ve daha 40 sayı üretebildik.

Maçta son 7 dakika oynanıyor. Pota altında Semih ile 2 sayı bulduk. Skor şimdi 75-42 oldu.

Maçta son 5'. 33 saniye. Milli Takım pota altında 2 sayı daha buldu. Bu sayılarla şimdi skoru 75-44 yaptık.

Milliler son periyotta biraz kıpırdandı. Pota altında Kaya Peke ile bir smaç basket daha kazandık. Skor şimdi 75-46 oldu.

Maçta son 4'.35 saniye. Arjantin pota altında 2 sayı buldu. Bu sayılara Cenk ile 3 sayılık basket ile karşılık verdik. Skor şimdi 77-49 oldu. Arjantin pata altından kolay 2 sayı daha buldu. Bu sayılara yine Cenk ile karşılık verdik. Şimdi skor 79-51 oldu.

Maçın sona ermesine 3. dakika var. Arjantin 3 sayılık bir basket buldu. Milliler Ersan ile serbest atışlardan 1 sayı bulduk. 82-52 oldu.

Maçta son 2 dakika. Maçı farklı geride götürüyoruz. Arjantin karşısında çok kötü bir oyun ile yarı final şansını kaçırdık. Pota altından Kaya ile 2 sayı daha bulduk. Skor son dakikalar oynanırken şimdi 82-54 oldu.

Milli Takım Arjantin karşısında 4. periyotta daha iyi mücadele ediyor. Maçta karşılıklı sayılarla bu saniyeler geride kaldı. Skor şimdii 83-56 farklı şekilde yenik durumdayız.

Mücadelede son 15 saniye. Kaya ile serbest atışlardan 2 sayı buldu. Bu basketlerle birlikte skor 83-58 oldu.

12 Dev Adam, Arjantin karşısında 25 sayı fark ile mağlup oldu.

Milli Takımımız, Perşembe günü Litvanya ile klasman grubunda karşılaşak. Bu maçı kazanırsak, Dünya beşinciliği için oynama hakkını kazanacağız.