BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,21
ALTIN 2.923,73
HABER /  POLİTİKA

Arıtmandan bomba sözler

Olay vekil CHP'li Arıtman İnternethaber'e konuştu. Gül'e yine sert çıktı. Meğer Arıtman'ın cephanesi doluymuş.!

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün soyağacında ermeni kökeni bulunduğuna ilişkin açıklama yapan ve CHP yönetiminin uyarı yaptığı iddia edilen, kamuoyunda da yoğun tepki alan İzmir Milletvekili Canan Arıtman, suçlamalara yanıt verdi.

İNTERNETHABER’e özel açıklamalarda bulunan Arıtman, “Sayın cumhurbaşkanını beni dava edeceğini duydum. Benim açıklamalarım suç teşkil edecek bir konu değil ki, dava açarsa hem ayır eder hem de mahçup olur” dedi. Arıtmanın açıklamaları şöyle:

UYARI ALMADIM: Partimden herhangi bir uyarı ya da susman yönünde bir talimat almadım. 29 milletvekili ile birlikte bana da bir yazı geldi ama bu yazı partimin daha önce almış olduğu ve izinsiz açıklama yapılmaması yönündeki bir kararı ihlal ettiğimiz için yapılan bir uyarı. Bu açıklamalarımla ilgili en ufak bir ima bile yok.

İÇİMİZDEKİ DİASPORA: İçimizdeki diaspora beni baskı altına almaya , susturmaya çalışıyor. Ama ben sadece bir bilgiyi açıkladım. Ermeni kökenli olmakla ilgili değilim. Buni bir problem olarak görmedim ve görmem. Benim de belki kökenimde Ermeni ya da başka bir kökenden olan atalarım vardır. Ben soyağacımı çıkarma gereği hiç duymadım. Herkesin kökeninde her kimlik olabilir. Problem yok. Kim kendisini nasıl hissediyor ve neye hizmet ediyor. Bu önemli. Ben kendimi Türk olarak hissediyorum.

PAPUÇ ATMADIK Kİ : Benim anlatmak istediğim başka. Ben cumhurbaşkanını görüp, papuç atamıyorum ki. Görsem papuç atarım. Şimdi ppuç atmadık ki... Ben sadece cumhurbaşkanımızın tehlikeli işler yaptığını düşünüyorum ve onu göstermeye çalışıyorum. Bir maskeyi çekip aldım. Kral çıplak, dedim. Onun için saldırı altındayım. Ama halkımız beni anladı.

ERMENİLER GÜL’E TEŞEKKÜR EDİYOR: Geçmişte, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözünden rahatsızlık duyduğunu söyleyen biri bugün Ermenilerden özür kampanyasına destek veriyor. 1 Mayıs’ta kadınlar tekmelenirken, tutukevlerinde kadınlar, insanlar işkence görürken neden sesi çıkmıyor? Bugün Ermeniler ‘bu iş bitti, geri dönüş yok’ diye zafer naraları atıyorsa, Gül’e teşekkür ediyorsa; Türk halkı bu gerçeği görmeli.

ÇOMAK SOKTUM; İçimizdeki diaspora, soykırımı tanıyacak, özür dileceyek, Türkiye sınırı açacak. Ermeniler ise hiç bir iddiasından vazgeçmeyecek. Türkiye her yalanı kabul edecek. Bu bir tezgahtı. Tezgah işlemeye başladı. Ben buna çomak soktum. Bunun için saldırı altındayım.

CEPHANEM VAR: Sayın cumhurbaşkanına yönelik bir suç işlediğimi sanmıyorum. Bir kişinin soyunda başka bir kimlik bulunduğunu söylemek suç mudur ki? Dava açmamasını tavsiye ederim. Açarsa hem ayıp eder hem de mahçup olur. Bilgi olmadan, belge olmadan böyle bir şeyin neden söyleyeyim? Elbette benim de yanıtım olur. Cephanem var yani. Ama cephanemin ne olduğunu şimdi söylemem.

FAKSLAR BAYKAL’A
Arıtman’ın röportaj sırasında telefonları susmak bilmedi. Arıtman, “Çok fazla destek telefonu alıyorum. Azerbaycan’dan bile teşekkür telefonları aldım. Bana Azeriler, Türkler teşekkür ederken, cumhurbaşkanına Ermeniler teşekkür ediyor. İşte Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği bu Ermeni teşekkür açıklamalarını bana faksla, web sitesi adresi ile bildiriyorlar” dedi.

Bu arada Arıtman, Azeri kadınların isteği üzerine Deniz Baykal’ın faks numarasını bildirdi ve “Baykal’a bunları bildirmek istiyorlar. Ben de faks numarasını verdim” dedi. Arıtman, uyarı aldığına ilişkin olduğu iddia edilen ve 29 CHP milletvekiline ortak yapılan 'izinsiz açıklama yapılmasın' yazısını da göstererek, "parti uyardı' iddiasının doğru olmadığını yineledi. 

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR)