BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,03
ALTIN 2.831,79
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan Mutafyana taziye

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan'a başsağlığı ziyaretine gitti.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent
Arınç, Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan'a başsağlığı ziyaretine geldiğini belirterek, "Hrant Dink'e sıkılan kurşunların hedefinin Türkiye olduğunu, bu olaydan büyük ızdırap duyduğumuzu ifade etmiştik" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop
Mutafyan'la görüşmek üzere Kumkapı'da bulunan Ermeniler Patrikanesi'ne geldi. Arınç, gelmeden önce Patrikane'nin bulunduğu sokakta sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sokaktan geçenlerin üst araması yapıldı.

Patrikhane'ye gelen Arınç, Mutafyan'la görüştükten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Arınç, "Sayın Mutafyan'a bir başsağlığı ziyaretinde bulundum. Maalesef bu acı olayı duyduğumuzda bir mesaj yayınlamıştık. Hrant Dink'e sıkılan kurşunların hedefinin Türkiye olduğunu, huzurumuza kast etmek isteyen bulunduğunu, bu olaydan büyük ızdırap duyduğumuzu ifade etmiştik. İstanbul'daydım. Sayın Patriği
bizzat ziyaret ederek bu düşüncelerimi ifade etme fırsatı buldum. Hem Ermeni cemaatine hem kilisesine hem Türkiye'de özgürce yaşayan tüm Ermenilere ve Malatyalı bir yurttaşımız olması bu vatanının bir parçası olması sebebiyle Dink'e rahmet dileklerimizi, başsağlığı dileklerimizi ifade ettim. Kendileri de bu ziyaretten memnun olduklarını ifade etti.
Yarın cenaze töreninde TBMM olarak da temsil edilmeyi arzu ederiz" dedi.