BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,82
ALTIN 2.821,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan CHP'ye İsrail eleştirisi

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün "İsrail'in avukatlığını yapıyor" sözleriyle eleştirdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir tokatta hükümet sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi.

BDP KONGRESİ'NE SORUŞTURMA
Bülent Arınç, konuşmasının bir bölümünü de BDP'nin kongresine yönelik başlatılan soruşturmaya ayırdı ve şunları söyledi:

"Kongrelere yönelik inceleme rutin bir çalışmadır. Ancak, İstiklal Marşı yerine PKK marşı okunduğu iddiaları doğruysa, savcılık bununla ilgili bir inceleme yapıp, kararı verecektir. Ben partilerin kapatılmasına karşıyım ancak partilerinde hukuka uygun davranması gerektiğini düşünüyorum."

BEDELLİ İÇİN SON SÖZÜ SÖYLEDİ
Arınç, hükümetin bedelli askerlik konusunda çalışma yaptığı yönündeki haberlere de açıklık getirdi.
Ayrıntılar için TIKLAYIN

"Sayın Başbakan'ın tespitleri doğrudur. Kılıçdaroğlu'nun okuduğu metin İsrail'in avukatlığını yapma türündendir."

Eleştirileri bununla da sınırlı kalmayan Arınç, Kılıçdaroğlu'na bir de öneri de bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu, eline tutuşturulan kağıttaki iddiaları yeniden değerlendirmelidir."

Hükümet sözcüsü Arınç, İstanbul'da katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Arınç'a sorulan soruların başında ise Kılıçdaroğlu'nun iddiaları vardı. Hükümeti "Arap sokağında popülizm" yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'na Arınç şunları söyledi:

"Dün yazılı metinden okudukları Sayın Başbakan'ın dile getirdiği sözlerin anlamına kolaylıkla gelebilecek türdendir. Ana muhalefet partisi başkanının dış politika konusunda hükümeti eleştirirken çok daha doğru tespitler yapması lazım. Sayın Başbakan'ın tespitleri doğrudur. Kılıçdaroğlu'nun metni avukatlık yapma türündendir.

MUHALEFETİN DESTEK OLMASI LAZIM

Böyle bir operasyonu yapan İsrail'in yönetimine karşı Türkiye'nin aldığı kararlara muhalefetinde destek olmasını beklerdik. Türk hükümetinin aldığı kararların doğru ve isabetli olduğunu düşünüyorum."