BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan Atilla Yaylaya destek

Meclis Başkanı Arınç, Atilla Yayla'ya yönelik yönelik linç kampanyasını kınadı.

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Prof. Dr. Atilla Yayla'nın İzmir'deki konuşmasında tasvip edilmeyen bazı şeyler söylemiş olabileceğini, ancak bundan dolayı bir linç kampanyasına girilmesini ifade özgürlüğü açısından çok tehlikeli ve yanlış bulduğunu belirterek, bu kampanyanın içerisinde olanları da kınadığını bildirdi.

“ATATÜRK, HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR”

TBMM Başkanı Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Cumhuriyetimiz'in kurucusudur, bağımsızlık mücadelemizin ender büyük komutanlarından birisidir ve bugün Türkiye'de Atatürk sevgisi yerleşmiş ve kökleşmiştir. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmeyi yasaklayan bir kanun da bulunmaktadır.

Atilla Yayla'nın konuşmasında, Atatürk'ü aşağılayan, küçülten, ona açıkça hakaret eden bir cümle yoktur. Öyle olsaydı buna hepimiz tepki gösterir, hepimiz kınar, esasen kanunen suç olduğu için de bir şekilde yargı önüne çıkardı. Ancak takip edebildiğim kadarıyla Atilla Yayla, Atatürkçülük ideolojisi olarak konuşulan, Kemalizm olarak söylenen bazı konularda eleştiriler yapmıştır. Bu eleştirileri sadece o da yapmıyor. Türkiye'de pek çok insan bu konuda fikirlerini söylemiş olabilir.”