BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  POLİTİKA

Arınçın hedefi yüzde 70

Arınç, memleketi Manisa'da seçim zaferi kutlamalarına katıldı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da seçim zaferi kutlamalarına katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, bir sonraki seçimlerde hedefin yüzde 70 olduğunu söyledi.

İkinci sıradan ikinci kez milletvekili seçilen Hasan Hüseyin Tanrıverdi tarafından Saruhan Otel'de havuz başında verilen yemekte konuşan Meclis Başkanı Bülent Arınç, yemeğe katılan partililere bundan sonraki seçimler için hedef koydu. Bir dahaki seçimlerde hedefin yüzde 70 olduğunu dile getiren Arınç, Türkiye'de yüzde 46.5 oyla 16 milyon kişinin AK Parti'ye oy verdiğini hatırlatarak, bunun müthiş bir rakam olduğunu, geçen seçimlerde 11 milyon oy aldıklarını bu oyu 5 milyon artıran bir parti ile karşı karşıya olduklarını aktardı.

Seçim bölgesi olan Manisa'nın da bu artırmadan nasibini aldığını ifade eden Arınç, "2002'de 200 bin civarında olan oyumuz, bu seçimde 300 binin üzerine çıktı. Bu başarı herkesin parmak ısırdığı, takdir ettiği, gıpta ettiği ve artık geçmişte eleştirse bile hakkını teslim ettiği bir seçim sonucu oldu." dedi. Manisa'da 18 binden fazla geçersiz oyun olduğunun dikkatlerini çektiğini dile getiren Meclis Başkanı Arınç, "Bu iptal oyların yeniden sayılması ve değerlendirilmesi konusunda bütün ilçelerimiz itirazda bulundu.

Birkaç ilçede yapılan ve şu ana kadar neticesini aldığımız oylamalarda 350 civarında yeni AK Parti oyu tespit edildi. Ve bunlar iptallerin içinden çıktı. Sonuç itibariyle neticenin değişip değişmeyeceğini bilmiyorum. Ama arkadaşlarımız büyük bir gayretle hukuki açıdan hazırlıklarını yapmışlardı, dilekçelerini hazırlamışlardı ve bütün ilçe başkanlarımız seçim kurullarına bu itirazlarını zamanında yaptılar" diye konuştu.

CHA