BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Arınça istifa çağrısı

Zeki Sezer ve Haluk Koç, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a istifa çağrısında bulundu.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarının ardından TBMM Başkanı Bülent Arınç'a istifa çağrısında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için örtülü kampanya yürüttüğünü, her platformu, seçim platformuna dönüştürdüğünü savunarak, “Bu makamı boşaltın, çok daha rahat siyaset yarışına katılın” dedi.

Koç, Arınç'ın dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara ilişkin, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Arınç'ın, cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça, “TBMM Başkanı” sıfatını kullanarak, her platformu, bir seçim platformuna dönüştürmeye başladığını savunan Koç, “Bunu yaparken de kendi kişisel ikbali için ülkede yeni kutuplaşmalara, gerginliklere neden olmaktan çekinmeyecek bir yapı sergiliyor. Bu gerginliklerden kendisine pay düşüneceğini umduğunu sanıyoruz” diye konuştu.

Koç, “Arınç, TBMM Başkanı mı yoksa AKP Grup Başkanvekili mi?” şeklinde kafasında bir karmaşa oluştuğunu ifade etti.

Arınç'ın, konumu gereği tarafsız, sadece iktidar partisinin değil, grubu olan, olmayan bütün partilerin başkanı olması gerektiğini belirten Koç, ancak Arınç'ın, “iç ve dış siyasi olaylarda AK Parti penceresinden yorum yaparak, tarafsızlığına sürekli gölge düşürdüğünü” öne sürdü.