Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emniyette başlatılan "casusluk" operasyonunun devam edebileceğini söyledi. Arınç, "Çünkü bu bağlantıların sadece emniyet ayağı yok. Başka yerlerde de ayakları bulunabilir" dedi.
Abone olBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, emniyette başlatılan devam edebileceğini söyledi. Arınç, "Çünkü bu bağlantıların sadece emniyet ayağı yok. Başka yerlerde de ayakları bulunabilir" dedi.
Elazığ'da Kanal Fırat Televizyonu'nda yayınlanan "Gündem" adlı programa katılan Arınç, 17 Aralık öncesi ve sonrası "emniyet içinde yuvalanmış birtakım unsurların" yargıyla da işbirliği yaparak yasa dışı bazı işler yaptıklarının tespit edildiğini söyledi.
"Yaklaşık 3 sene boyunca 200 bine yakın insan dinlendi" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunların dinlenmesinden nasıl bir menfaat elde edilmiş. Şu anda soruşturma gizli ama dışarıya sızanlardan söylüyorum. Şantaj amaçlı kullanılmış bir kısmı. İş adamlarına da şantaj yapılmış, siyasetçilere şantaj yapılmış. Bu kasetlerle aile hayatları, özel hayatları da işin içine sokulmuş. Bunların bir kısmı alan dinlemesi şekliyle, bu alan dinlemesi o hale geldi ki Dışişleri Bakanlığı'ndaki en mahrem odada konuşulanlar bile dinlendi ve ifşa edildi. Bir taraftan da Milli İstihbarat Teşkilatı'na karşı bir operasyon yürütülmüş, başbakanın ofisine ve evine dinleme cihazları konulmuş. Biz bu işlerin sonradan farkına vardık."
Bülent Arınç, insanların daha suçlu olup olmadıkları sabit olmadan ve yargılanmadan suçlu olarak teşhir edilmemeleri gerektiğini vurguladı.
Arınç ayrıca gözaltına alınanlara kötü muamel veya insanlık dışı muameleler yapılmaması, bu kişilere yeri geldiğinde kelepçe takılmaması gerektiğini söyledi.
103 kişi gözaltında
Öte yandan, emniyette başlatılan "casusluk" operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 103'e yükseldi.
Soruşturma kapsamında 115 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunuyor.
Akşam sağlık kontrolünden geçirilen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı ve İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ise sabah saatlerinde sağlık kontrolü yeniden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi.
Kendisine kelepçe takılmasına tepki gösteren Yılmazer, "Bu şeref madalyalarını görün, bunlar şeref madalyalarıdır. Bunlar da bugünün polisliğidir. Reza'lara (Sarraf) yapılmamış polisliği görüyoruz. Bunlar devletimden aldığım şeref madalyalarıdır. Türkiye görecek, tarihe geçecek" dedi.
Operasyon talimatını veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Başbakan ve bakanlar ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı'nın dinlendiğinin tespit edildiğini" açıklamıştı.