TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Arınç, reyting rekortmeni Aşk-ı Memnu'yu ahlaksızlıkla suçladı. İşte o sözler;
Abone olİNTERNETHABER
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT 1'in yeni yayın döneminin açılış törenine katıldı, özel TV'lere çattı. Arınç isim vermedi ama konuştuğu saatlerde Kanal D ekranların yayınlanan Aşk-ı Memnu'yu işaret etti. Arınç bazı dizilerin "aile içi sapkın ilişkileri özendirdiğini" iddia etti.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT'nin Ulus'taki Boğaziçi Stüdyosu'nda düzenlenen TRT 1'in yeni yayın dönemi tanıtım gecesine katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, TRT 1'in yeni yayın dönemi açılışı nedeniyle düzenlenen bu toplantıya katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, TRT'den sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildiği 1 Mayıs'tan bu yana TRT'nin geçmişten bu yana sürekli atılımlarına şahit olduğunu anlattı.
ARINÇ'TAN REYTİNG REKORTMENLERİNE TEPKİ
Arınç, özel televizyonlarında yer alan bazı dizilere de sert çıkarak bu dizilerin bir bölümü için "ucuz" ifadesini kullandı. Arınç, konuşma yaptığı saatlerde Kanal D ekranlarında yayınlanan Aşk-ı Memnu'yu eleştirdi ve bazı dizilerde tarihi ve edebi eserlerin maniple edilerek dizileştirildiğini söyledi.
İşte Arınç'ın o ilginç sözleri;
"Reyting kaygısı, ne toplumsal değerler ne gençler ve çocukların kişisel ve ruhsal gelişimi ne de milli ve manevi değerleri dikkate almaktadır. Haberler de dahil, hemen her prodüksiyonda şiddet, baskın bir unsur olarak göze çarpmaktadır. Son 2 yılda ekranlarda üzülerek gördüğümüz bir başka konu ise tarihi ve edebi eserlerimizin maniple edilerek dizileştirilmesidir. Romanlarımız acımasız bir içerik saptırmasına tabi tutulmakta, Türk toplumunun aile değerleri, insanımız tarafından büyük kabul görmüş bu edebi eserlerin arkasına saklanılarak adeta bombardımana tutulmaktadır.
AŞK-I MEMNU'YA GÖNDERME
Cumhuriyet döneminde bilinçsiz batılılaşma hayranlığının, sosyal değerleri hiçe sayarak yaşama arzusunun nelere mal olacağını eleştirel bir dille anlatan, birer ahlak dersi niteliğindeki romanlar, büyük saptırmalara tabi tutularak müstehcenlik ve aile içi sapkın ilişkileri telkin eden televizyon dizilerine dönüştürülmüştür. Ancak ve ancak dünyanın en marjinal topluluklarında görülecek davranış biçimleri, sanki bu toplumda yaşanan günlük ve sıradan hadiselermiş gibi hem de özendirici bir dille sunulmaktadır.''
İŞTE OLAY
DİZİDEN KARELER