Aret Vartanyan 'Gitme Zamanı' ile raflarda
Kitapları ve Atölyeleri ile Milyonlarca İnsana Ulaşan Aret Vartanyan, 18 Aylık Bir Hazırlığın Ardından, Denenmeyeni Denediği Romanı "Gitme Zamanı" ile Okurlarıyla Buluşuyor.
Abone olKitapları ve insan odaklı çalışmalarıyla milyonlarca ruha dokunan Yazar Aret Vartanyan, daha önce denenmemiş bir tarzda kaleme aldığı Gitme Zamanı isimli romanında, bir yanda Batın'ı, bir yanda Zahir'i anlatıyor.
Vartanyan, bir tarafta günlük yaşamdan her bireyin kendinden parçalar ve çevresindeki karakterleri bulduğu, yaşamı sorgulayan bir hikaye işlerken, diğer yanda okurları felsefik/ruhani sırları irdeleyen, kadim bilgileri ve bilgeleri bugüne taşıyan gizemli, mistik bir yolculuğa çıkarıyor. Romanda, bir tarafta ağacın altında uyuyan yedi denizden çıkan çift başlı düalite, zaman ustası saatçi, bilge simyacı, Schrödinger’in kedisi, mahkeme salonuna doluşmuş Aristo’dan Nietzhsche’ye düşünürler ve ezoterik kahramanlar, diğer yanda ise aşk, tutku, aldatma, entrika ve yaşam kavgası yer alıyor.
Son kitabıyla ilgili konuşan Yazar Aret Vartanyan şu sözleri kaydetti "’Gitme Zamanı’, benim için de bir dönüşüm noktası. Benim 37 yıllık başyapıtım diye tanımladığım bir roman ve takip edecek üç kitapla birlikte bir dörtleme.
Romanın içinde iki kurgu var; Batın ile Zahir. Ben onları birleştirmeye çalışıyorum ki aslında hiç bir zaman ayrılmamışlardı. Bir yanda günlük hayatta, kendi yaşamlarımızda, ailelerimizde gördüğümüz olaylar ve karakterlerden örülen bir hikaye var.
Batın bölümü ise daha fantastik bir kurguda akan ikinci bir hikaye. Batın içinde farklı inançlar, ezoterik yaklaşımlar, farklı felsefi akımlar bir araya gelerek bir sentez oluşturuyor. Romanı okurken, hem hikayelerin içinde kaybolacak, hem de inanıyorum ki kapak kapandıktan sonra yaşamlarımızda bir şeyler değişecek. ‘Gitme Zamanı’, kişisel dönüşüm ile edebiyatı birleştiriyor.
Bu anlamda denemeyeni deneyerek yeni bir alan açmayı hedefliyorum. Gelecekte bir çok yazarın eşlik edeceğine inandığım roman alanında yeni bir kulvar.
Aslında hedeflediğim, bende olanı ortaya koymaktı. Batın ile Zahir, insanlığa yazılan bir kitap. Bu yüzden yabancı dil çevirileri kitap çıkmadan başladı ve hızlı bir şekilde farklı dillerde yurtdışında satışına başlanacak."
Yazar Aret Vartanyan, yüreği ve mantığı, gerçek ile ilüzyon arasında sıkışan insanlığı kendi içinde bir yüzleşmeye davet ediyor. İnsanın iç dünyası ile dış dünyayı yakınlaştıran ‘Gitme Zamanı’, zamanın ve mekanın ötesinde insanı kucaklıyor, yüreğine dokunuyor.
“Hazır mısın?”
“Hiç bir zaman hiç bir şeye hazır olmadım.”
“Korkuyor musun?”
“Korkmadığım anım da olmadı.”
“Neden buradasın?”
“Nerede olduğumu hiç bilmedim. Belki de olabileceğim başka bir yer yoktu”
“Başlayalım mı?”
“Her başlangıç bir son… Yeni bir sona başlayalım”
Destek Yayınları/
Edebiyat/
512 syf./
28 TL
Aret Vartanyan ve Yaşam Atölyesi Hakkında
Kitapları ve Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi ile milyonlarca insana ulaşan Aret Vartanyan, ilk kitabını 2008 yılında yayımladı ve 5 yılda 257 bin katılımcısı ve 1.2 milyon üyesiyle Türkiye’nin ilk ve tek Kişisel Dönüşüm Akademisi olan Yaşam Atölyesi’ni kurdu.
Okurlarıyla hayata dair bir sohbet olan ’Sen ve Ben’, İstanbul ekseninde insanı, yaşamı irdeleyen ve farklılıklarla bir arada yaşamanın romanı ’Bir Nefes İstanbul’, bir bedende kaç kişi yaşadığımızı ve hayatın içindeki rollerimizi kadın ve erkek olgularıyla sorgulayan ’Bin Yüz Bir İnsan’, on binlerce danışanı ile gerçekleştirdiği çalışmaları kendi yaklaşımları ile birleştirerek yaşamın farklı kulvarlarına ışık tutan ’Gerçekten Yaşıyor Musun?’ ve aşkı yeniden tanımlayan, bildiğiniz aşkı unutun diyen ’Çırılçıplak Aşk’ ile bir milyondan fazla okura ulaştı.
Yaşam Atölyesi, 2008’de kurulduktan sonra kısa sürede yüz binlerce insana ulaştı. Beyoğlu Mısır Apartmanı ve Acarkent atölyelerinin dışında 2012 yılında Amsterdam atölyesi kuruldu.
Kadir Has Üniversitesi ve Global işbirlikleriyle farklı eğitim modülleri sunan, Türkiye’nin en kapsamlı Danışman Yetiştirme Programı’nı sunan Yaşam Atölyesi, Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına açılımını sürdürüyor. ‘Yaşam, yaşayarak öğrenilir’, ‘Sen değişmeden hiçbir şey değişmez. Yarın değil, şimdi’ mottolarıyla önceliğin insanın kendisini tanıması, kendisiyle barışması, kendine uygun yaşamı dizayn etmesi olarak kabul eden Yaşam Atölyesi, temel eğitim programlarının yanı sıra workshop çalışmalarını da sürdürüyor.
2013 yılında tescillenerek Türkiye’nin ilk ve tek Kişisel Dönüşüm Akademisi’ne dönüşen Yaşam Atölyesi, AVCT markası altında kurulan ayrı bir yapıyla Türkiye’nin önde gelen kurum ve markalarına kurumsal eğitimler sunuyor.