BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

ARDye tepkiler çığ gibi

Aleviler'i rencide eden bir diziyi yayınlayan Alman kanalına tepkiler artıyor

Abone ol

Alman 1. televizyon kanalı ARD'de yayınlanan ''Tatort'' dizisinin ''Namusuna layık olmak'' adlı bölümüne tepki gösteren Alevilere, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nden (DİTİB) de destek geldi.

DİTİB tarafından yapılan açıklamada, Alevi karalayan filmin Kurban Bayramı döneminde gösterilmesinin İslam toplumunu derinden yaraladığı, Alevi cemaatin öfkesinin anlaşılır, senaristinin kötü bir araştırma yaptığı filmin ARD tarafından yayınlanmasının da bir o kadar anlaşılmaz olduğu vurgulandı. Dini inançları konusunda rencide edilen insanların demokratik haklarından faydalanmalarının anlayışla karşılandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Aleviler ve Sünniler din kardeşidir. Kuşaklardan bu yana yaşanan İslamiyet, kültür çeşitliliğini, hoşgörüyü ve bundan kaynaklanan iç huzuru kapsar. Bu birliktelik bizim büyük gücümüzü oluşturur. Bu Tatort bölümünün her türlü tekrarının durdurulmasını ve her şeyden önce de Alevi din kardeşlerimizden ve tüm Müslüman toplumundan özür dilenmesini talep ediyoruz. Din kardeşlerimizin ve Müslüman toplumun dini duygu ve değerlerinin rencide edilmesini görmemezlikten gelemeyiz ve gelmeyeceğiz. ARD yetkililerini, bu meselede daha fazla hassasiyet ve sorumluluk bilinci göstermeye çağırıyoruz.''

Söz konusu Tatort bölümünü çeşitli vesilelerle protesto eden Aleviler, 30 aralık pazar günü de Köln kentindeki ARD'ye bağlı WDR yayın kuruluşu binasının önünde bir gösteri düzenleyecek.