BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,88
ALTIN 2.799,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan Üniversitesi'nde konferans

''Çağlar Boyu Türk Sanatları- Renkli slaydlarla canlı Belgesel'' konulu programa Vali Tekmen, Belediye başkanı ve öğrenciler katıldı.

Abone ol

Ardahan Üniversitesi'nce düzenlenen ve Prof. Dr. Talat Halman tarafından hazırlanıp sunulan ''Çağlar Boyu Türk Sanatları- Renkli slaydlarla canlı Belgesel'' konulu programa, Vali Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı Faruk Köksay, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Üniversitenin Akademisyenleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yapmasının ardından ilk Kültür Bakanı olan Prof. Dr. Talat Halman konuşmasında, Türkler'in ortaya çıktığı ilk Göktürklerden itibaren günümüze kadar gelen sanatların gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Dede Korkut hikayeleri ile başlayan edebiyat yazınlarının Nasrettin Hoca, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana ile olan gelişimine kadar serüvenini anlatan Halman, hoşgörünün hakim olduğu edebiyat ve şiirin başarısından bahsetti. Halman daha sonra örneklemeler yaptığı konuşmasıyla katılımcıların Türk sanatları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Son olarak Vali Mustafa Tekmen konferansı veren Prof. Dr. Talat Halman'a plaket verdi.