BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  EKONOMİ

Arçelike Japonyadan büyük ödül

Arçelik yurt dışında büyük ödüller almaya devam ediyor. Dev kuruluş Japonya'dan 2 mükemmellik ödülü aldı.

Abone ol

Arçelik'ten yapılan açıklamada, Japon Planlı Bakım Enstitüsünün (JIPM), şirketin Eskişehir Buzdolabı İşletmesini ''Sürekli Mükemmellik'' ile ödüllendirirken, Romanya'daki Arctic İşletmesinin de ''Mükemmel Fabrika'' ödülünün sahibi olduğu bildirildi.

Bu ödüllerle birlikte Arçelik'in bugüne kadar JIPM tarafından verilen Toplam Verimlilik Yönetimi (TPM) Ödülünü 7. kez aldığı ifade edilen açıklamada, 2004 yılında yine aynı kuruluş tarafından ''Sürekli Mükemmellik'' ödülüne layık görülen Çayırova İşletmesinin ardından Eskişehir İşletmesi ile aynı ödülü kazanan Arçelik'in, ''bu başarılarla sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiği'' aktarıldı.

Açıklamada, 1997'de Çayırova İşletmesinde başlayan ve 2001'de tüm işletmelerinde TPM uygulama kararı alan Arçelik'in, TPM'yi bir bakım ve teçhizat yönetimi olarak algılamak yerine, üretim ekipmanları, ürünler ve çalışanların sürekli gelişimini sağlayacak bir üretim yönetim sistemi olarak benimsediği kaydedildi.

Açıklamada, şirketin 3 ayrı ülkede bulunan 10 işletmesinde çalışanlar tarafından yaygınlaştırılan bu anlayış çerçevesinde, yıllar süren özverili çalışmalar sonucunda üretim adetlerinde yüzde 100'ü aşan bir artış gerçekleştirilirken, işletmelerde önemli ölçüde tasarruf da elde edildiği belirtildi.