BIST 10.487
DOLAR 32,82
EURO 35,17
ALTIN 2.426,69
HABER /  DÜNYA

Araplara Avrupa örneği

İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, Müslüman ülkelere, Avrupa'yı örnek almalarını istedi

Abone ol

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Müslüman ülkelere, Avrupa'yı örnek almaları ve Lübnan'daki uluslararası barış gücüne katılmak üzere asker göndermeleri çağrısında bulundu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Reuters'a verdiği demeçte, Avrupa ülkelerinin, Lübnan'ın güneyine 7 bin asker gönderme sözü verdiğini hatırlattı ve ''Bence, İKÖ ülkeleri de aynı şeyi yapmalı. Çünkü 15 bin askere ihtiyaç duyuluyor. Anlaşmanın maddeleri açık'' dedi.

Bölgede konuşlanacak barış gücünün amaçlarının Lübnan hükümeti ve BM tarafından açıklandığını belirten İhsanoğlu, ''Üye ülkeler, asker göndermeye hazır olmalı'' diye konuştu. İsrail'in, diplomatik ilişkisi bulunmayan ülkelerin asker göndermelerine karşı çıkabileceği biçimindeki açıklamasıyla ilgili olarak İhsanoğlu, İsrail yönetiminin bu tutumunun bir sorun oluşturmaması gerektiğini, askerlerin İsrail'de değil, Lübnan'da konuşlandırılacaklarını anlattı.
İhsanoğlu, cuma günü İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılacak Lübnan'a yardım konferansına ilişkin olarak da, ''Bazı İKÖ ülkeleri cömert davrandı. Diğer ülkelerin de ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum'' dedi.