Savaşın yıkıcı etkisi demokrasi adına da olsa aynı sonucu veriyor. Arap Baharı da tarihi yok etti.
Abone olKamuoyunda ''Arap Baharı'' olarak bilinen ve Ortadoğu bölgesinde 2010'da başlayan olaylar bazı ülkelerde diktatörleri yerinden etmesini sağlarken,binlerce yıllık tarihin yok olmasına neden oldu.
Kamuoyunda ''Arap Baharı'' olarak bilinen ve Ortadoğu bölgesinde 2010'da başlayan olaylar bazı ülkelerde diktatörleri yerinden etmesini sağlarken, binlerce yıllık tarihin de yok olmasına neden oldu.
Olayların devam ettiği Suriye'de tarihi Halep Çarşısı yanarak kül olurken, Emevi Camisi kısmen yandı, Humus kalesi zarar gördü.
Mısır'ın başkenti Kahire'de eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek karşıtı gösterilerin merkezi ve sembolü Tahrir meydanındaki Kahire Müzesi'ne 2011 Şubat ayında girmeyi başaran ve altın arayan kişiler, meşhur müzenin camlarını kırarak 70 kadar tarihi esere zarar vermişti.
Sufilerin tapınakları hedef alındı
42 yıllık Kaddafi iktidarının devrildiği Libya'da ise Selefi oldukları iddia edilen kimseler buldozerler ve patlayıcılarla Zliten kentinde bulunan 15. yüzyıldan kalma bir Sufi tapınağı ile tapınakta bulunan Abdülselam el-Esmer'in mezarına saldırarak, eserleri yerle bir etmişti.
Bu yıkımı Trablus'un merkezindeki Sidi Şa'ab camisine düzenlenen saldırılar izlemişti.
Selefiler ayrıca, tapınaklara ait kütüphaneleri de tahrip ederek binlerce kitaba zarar vermişti.