BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Arap ayaklanması için internet önemli!

Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı yıllık raporunda, Arap ayaklanması için internet ve sosyal iletişim ağlarının önemli olduğunu açıkladı!

Abone ol

Uluslararası Af Örgütü'nün, tüm dünyada insan haklarının durumu konusunda yayımladığı yıllık raporda, hükümetlerin, ''Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da diktatörlüğe karşı ayaklanmaları desteklemek için internet ve sosyal iletişim ağı erişimini geliştirmesi gerektiği'' belirtildi.

Örgütün, 2011 yıllık raporunda, ''bilgi, haberleşme araçları ve iletişim teknolojisine erişimi kontrol etmek için kritik bir mücadele başladığına'' dikkat çekildi.

Raporda, ABD ve diğer hükümetlere, özellikle tehditkar rejimlerde çevrim içi erişimi engelleme yönündeki çabaları kınamaları, internete genişletilmiş ve sınırsız erişimi desteklemeleri çağrısı yapıldı.

Af Örgütünün İcra Direktörü Larry Cox da yaptığı açıklamada, ''ABD'nin doğru tarafta yer alma ve hükümetlerin sorumlu olduğu, insan haklarına saygı duyulan ve bu hakların korunduğu, halkın onurlu yaşadığı toplumların inşasını destekleme şansı var'' ifadesini kullandı.