BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Apoya ayrıcalık iddiası

Adalet Bakanı Çiçek, terör örgütü elebaşı Öcalan'a ayrıcalık iddialarını yalanladı

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgilerin, Avrupa Birliği makamlarına fakslandığı iddialarının kesinlikle doğru olmadığını bildirdi.

Anavatan Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı, TBMM Genel Kurulunda, Fransa Meclisinde kabul edilen sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifi konusunda görüşleri açıklarken, ''Abdullah Öcalan'ın, tansiyon ve kan değerleri neden AB'ye fakslanmaktadır?'' diye sordu.

Balandı'ya yanıt veren Adalet Bakanı Çiçek, ''Şehit anaları, yakınları ve hepimizi rahatsız edecek ifade geçti'' diyerek, şunları kaydetti: ''İmralı'daki terörist başıyla ilgili her gün doktor muayenesinden geçtiği, özel bir muamele yapıldığı anlamına gelen, nabzının, tansiyonun AB makamlarına fakslandığı gibi bir ifade kullandı. Bu, kesinlikle doğru değildir. Türkiye'de cezaevi kuralları bellidir. Ankara cezaevinde, Kars cezaevinde, Edirne cezaevinde hangi kurallar ve yasalar uygulanıyorsa, o kişiyle ilgili olarak da hiçbir ayrıcalık söz konusu olmaksızın, aynı kurallar uygulanmaktadır. Aksine bir durum, zaman zaman basında çıkıyor. Bu, yüreği yaralı insanları ve hepimizi rahatsız ediyor. Bu bilgi, yanlış bir bilgidir.''