BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL

Aponun terzisine HAPİS

Terörist başı Apo'nun terzisi de bombacı çıktı. Otogar da yakalandı. Hapis cezası aldı.

Abone ol

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bir ihbar üzerine 30 Eylül 2006’da bölücü örgüt PKK üyesi Halit İnan’ı merkez otogarda yakaladı.

TERZİ BOMBACI ÇIKTI

İnan’ın çantasında 6 kilo plastik patlayıcı, 4 el bombası, 12 elektrikli fünye ile örgütünün harcaması için verdiği 215 YTL ve örgütle bağlantıyı sağlamada kullandığı bir cep telefonu ele geçirildi. Patlayıcıyı teslim ettiği iddia edilen PKK’lı yakalanamadı.

BOMBA OLDUĞUNU BİLMİYOR(MUŞ)

18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Halit İnan, karar duruşmasında örgütten internet aracılığıyla aldığı talimat üzerine gittiği otogarda kendisine teslim edilen pakette bomba olduğunu bilmediğini iddia etti.

“Bombalı eylemlerde kullanacak adam kalmayınca bana da eğitim aldırdılar” diyen İnan, son savunmasında, 2006 yılında Türkiye’ye yasal olmayan yollarla giriş yapıp İstanbul’da yaşamaya başladığını iddia ederek, “Ben örgüt kamplarında terzilik yaptım. Eylemlere katılmadım” dedi. Mahkeme sanığı ’örgüt üyeliğinden’ 8 yıl 9 ay, ’bomba bulundurmak’ suçundan da 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. İnan’ın terör kamplarında PKK lideri Abdullah Öcalan ile örgütün üst düzey yöneticilerinin terziliğini yaptığı da iddia ediliyor.