BIST 9.831
DOLAR 35,15
EURO 36,55
ALTIN 2.966,83
HABER /  GÜNCEL

AÖL kayıt yenileme ücreti kaç para-hangi bankaya?

Açık lise kayıt yenileme işlemleri başladı, peki AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt ücreti kaç para oldu hangi bankalara yatırılacak? Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru ise 22 Eylül -28 Eylül arasında. AÖL kayıt ücreti ise 30 lira olarak belirlendi. İşte yatırılacak banka listesi

Abone ol

AÖL kayıt yenileme ve 2018-2019 AÖL ilk kayıt işlemleri başladı. Peki MEB tarafından yapılan AÖL kayıt ücreti ne kadar oldu, ve açıklise kayıt paraları hangi bankalara yatırılacak?MEB Açık Öğretim Lisesi öğrenci giriş ekranını ve AÖL kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapıldığını merak etmeye başladılar. Siz de haberimizden AÖL öğrenci giriş ekranına ulaşabilir İşte tüm ayrıntılarıyla AÖL öğrenci giriş ekranı ve AÖL kayıt yenileme hakkında merak ettikleriniz.

AÖL İLK KAYIT İŞLEMLERİ: Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem İlk Kayıt işlemleri 03 Eylül-21 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle İlk Kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22 Eylül -28 Eylül 2018 tarihleri arasında Mazerete Bağlı İlk Kayıt işlemleri yapılacaktır.

AÖL KAYIT YENİLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk Kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi işlemleri, Açık Öğretim Lisesi Haftalık Ders Çizelgesinde yapılacak düzenlemelerle ilgili Talim Terbiye Kurulu Onayı alındıktan sonra başlayacaktır. Ders Seçimi işlemlerinin yapılacağı tarihler belirlendiğinde http://aol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacaktır.

KAYIT ÜCRETİ NE KADAR: Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

AÖL NEDİR: Açık Öğretim Liselerinde öncelikle eğitim herkes için 4 yıllıktır. 2005 itibariyle liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla önce örgün liselerde, 2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim tamamen 4 yıla çıkarılmıştır. Dolayısıyla eskiden Açık Lise'de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise'de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır. Açık Öğretim Lisesi 2009-2010 eğitim yılına kadar normal liseler gibi 4 senede bitirilebilirken, bakanlığın o dönem çıkardığı bir yönetmelikle Ocak ve Mayıs sınavına ek olarak 3. bir sınav yapılmaya başlanmış ve Temmuz ayında yapılan bu sınavlarla birlikte, yeni başlayan bir öğrenciye liseyi 2.5 yılda bitirebilme şansı doğmuştur.

SINAVLAR NASIL YAPILIYOR: Öncelikle AÖL sınavları merkezi sınav sistemi usulüyle tüm illerde yapılıyor ve sürekli yeni sınav merkezleri de ekleniyor var olan sınav yerlerine. Sınavlar çoktan seçmeli yani test usulüyle yapılıyor ve 4 şıktan oluşuyor (ÖSYM sınavları gibi 5 şık değil.) Ve çok saçma bir uygulama olan 3-4 yanlışın 1 doğruyu götürme durumu AÖL sınavlarında bulunmuyor.

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Yani ilk oturum saat sabah 10.00'da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00'te yapılıyor. Ve öğrencilere oturum başı 2.5 saat soru çözme zamanı veriyorlar.

KAÇ DERS SEÇİLİYOR: 30 kredilik ders seçim hakkımız var demiştim her dönem. Ve bu da aşağı yukarı 11-15 arası ders yapar ve sınavlarda oturum başı en fazla 6 dersten sınava girilebilir. Tabi genelde en fazla 4 ders oluyor oturum başı sınava girilen ders sayısı. (Örneğin, Cumartesi saba 10:00'da 4 dersten, öğlen 14:00'de 3 dersten sınava girmek gibi).

KAÇ PUAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPILIYOR:Her ders için 20 soru soruluyor ve 100 üzerinden değerlendirildiği için soru başı 5 puan ediyor. Ve bir dersi geçmek için 20 sorudan 9'unu doğru çözüp, 45 almak yeterli. Örneğin Matematik 1 dersinin kredisi 4'tür ve öğrenci bu dersin sınavında 45'te alsa, tüm soruları doğru yapıp 100'de alsa alacağı kredi 4'tür. Tabi ne kadar yüksek puan o kadar iyi bir diploma puanı edeceği için, üniversite düşünenler, 45 alarak geçmekten ziyade yüksek notla geçmeyi hedeflemelidir.