BIST 9.916
DOLAR 35,02
EURO 36,69
ALTIN 2.970,06
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖF DGS 2017 işlemleri hangi bankaya ne kadar para yatırılacak?

DGS 2017 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler AÖF DGS kayıtlarına çevrildi. AÖF DGS 2017 kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF DGS 2017 kayıtları nereden yapılacak hangi bankadan para yatırılacak? AÖF DGS 2017 kayıtları internethaber'de.

Abone ol

AÖF kayıtları 6 ekim tarihinde sonra eriyor. DGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte AÖF DGS 2017 kayıtları ne zaman başlayacak sorusu binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Peki AÖF DGS kayıtları nasıl yapılacak?

ÖSYM'nin DGS yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni kazanan adaylar, merakla kayıt tarihlerini araştırmaya başladı.

AÖF DGS KAYITLARI HENÜZ BAŞLAMADI

Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Dikey Geçiş yaparak Anadolu Üniversitesi'ni kazanan adaylar için kayıt tarihi henüz belirlenmiş durumda değil. Kayıt tarihleri belli olduğunda Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden duyurulacak.

AÖF DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş kayıtlarında gerekli olan belgeler;

İnternet Başvuru Belgesi
Öğrenci Bilgi Formu
Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
Öğrenim Belgesi
Askerlik Durum Belgesi
Not Durum Belgesi
İnternet Başvuru Belgesi

AÖF DGS kayıtları ilk olarak internetten başvuru yapılarak başlayacak. Adaylar, internet başvurusunu tamamladıktan sonra başvuru belgesini çıkartacak.

AÖF BÜROSUNA TESLİM EDİLECEK

Ardından ikinci işlemler için AÖF kayıt bürosu devreye girecek. Başvuru belgesini internetten dolduran adaylar, başvuru belgesini siyah tükenmez kalemle imzalayacak ve kayıt esnasında AÖF bürosuna teslim edecek.

Başvuru formu, AÖF büro personeli tarafından onaylanacak ve adaya geri teslim edilecek. Adaylar, kayıtlarını tamamen yapana kadar ve öğrenci kartına sahip olana kadar bu belgeyi öğrenci olduğunu kanıtlamak için kullanacak.

ASKERLİK BELGESİ GERECEK

1979 (dâhil) ile 1995 (dâhil) yılları arası doğumlu erkek adayların askerlik durumları sorgulanarak “Kaydında Sakınca Yoktur” bilgisine ulaşılan adayların kayıtları belge istenmeden yapılacaktır. “Askerlik Şubesine Başvurunuz” bilgisine ulaşılan adaylar ise askerlik şubesine yönlendirilecekler ve askerlik şubesinden aldıkları belgeye göre kayıtları yapılacaktır. Adayların e-Devlet kapısı üzerinden aldıkları Askerlik Durum Belgesi de kayıt işlemlerinde kabul edilecektir.

Askerlik şubesinden alınan belgedeki ilişiksizlik tarihi AÖF bürosunda kayıt yapılan tarihi kapsamalıdır.

Yabancı askerlik şubelerinden belge alacak adaylar, kaydın son gününü beklemeden başvurularını yaparak askerlikle ilişiksiz belgesini almalıdırlar. Sağlık nedeniyle askerî hastanelerden alınan ve adayın askerliğe elverişli olmadığını gösteren raporlar, askerlik şubelerince değerlendirilip ilişiksiz belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Sadece rapora dayanarak kayıt yapılamaz.

Silinti, kazıntı ve karalama olan, mührü olmayan ya da okunmayan belgeler kabul edilmeyecektir. Belge üzerindeki düzeltmeler askerlik şubesi tarafından yapılmış ise düzeltilen kısımlar mühürletilip imzalatılacaktır.

Askerlikle İlişiksiz Belgesinin aslını (noter onaylı suret, fotokopi, faks kayıt için kabul edilmez) diğer kayıt belgeleri ile birlikte kayıt süresi içinde teslim etmeyen adayların kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

T.C. uyruklu olup AÖF Lefkoşa Bürosunda kayıt yaptıracak adaylar da yukarıdaki açıklamalara uygun olarak Askerlikle İlişiksiz Belgesini vermek zorundadırlar.

1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35/C maddesi gereğince; 29 yaşından büyük öğrencilere Öğrenci Durum Belgesi verilememektedir.