BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,07
ALTIN 2.446,50
HABER /  GÜNCEL

Antalyada korkunç olay

Antalya'da, zihinsel engelli kız ve annesi evde çıkan yangında diri diri yanarak can verdiler

Abone ol

Antalya'da, zihinsel engelli kızının dışarı çıkmaması için evinin kapısını kilitleyen ve evde çıkan yangın sonucu sığındığı banyonun penceresinden 1,5 yaşındaki oğlunu komşuya vererek kurtaran Sabriye Oral, kızıyla birlikte yanarak can verdi.

Sabriye Oral'ın (31) eşi Hamza Oral, 7 yaşındaki kızı Müberra ve 1,5 yaşındaki oğlu Fatih Burak'la oturduğu Baraj Mahallesindeki 5837 Sokakta bulunan evinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın kısa sürede evde yayılırken, genç anne zihinsel engelli kızının dışarı çıkmaması için daha önce kilitlediği evinin kapısına ulaşamadı ve iki çocuğuyla birlikte banyoya sığındı.

Bağırarak çevreden yardım isteyen Sabriye Oral'ın yardımına koşan komşuları Şuayip Köksoy ve arkadaşları, baltayla kapıyı kırdı. Ancak, yoğun alev ve duman nedeniyle eve giremediler. Bu sırada Sabriye Oral, çocuklarını almalarını isteyerek, komşularını banyo penceresinin önüne çağırdı. Banyo penceresinin önüne koşan Şuayip Köksoy, annenin verdiği 1,5 yaşındaki oğlunu alırken, evin çatısı çöktü.

Oğlunu kurtarmayı başaran anne, kızı Müberra'yla birlikte banyoda yanarak can verdi.

Annesi tarafından kurtarılan Fatih Burak Oral, hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdüler.

Anne ve kızının ölümüne neden olan yangında evin tamamı zarar gördü.

Sabriye Oral ve kızı Müberra'nın ölüm haberini alarak eve gelen sanayide işçi olarak çalışan Hamza Oral ile yakınları, sinir krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan 1,5 yaşındaki Fatih Oral'ın tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği öğrenildi.

Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği şüphesi üzerinde durulurken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Annenin verdiği oğlunu banyo penceresinden alan Şuayip Köksoy, ifadesinde, “Çocukları ver dedim. Oğlunu verebildi. Ama kızını veremedi” dedi.

Öte yandan olay yerine gelen Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ile Kepez Belediyesi yetkilileri, yanan evin onarımını üstlenirken, eşi ve kızını kaybeden Hamza Oral'a maddi yardımda bulunulmasını kararlaştırdı.