BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Anneyi isyan ettiren karar!

O annesinin bir tanesiydi! Doğum gününde içinde bulunduğu otomobil kaza yaptı, kendisi öldü, sürücüler ise kurtuldu!

Abone ol

İzmir'de yaş gününü kutlamaya hazırlanırken, erkek arkadaşının kullandığı otomobilin kamyona çarpmasıyla ağır yaralanan ve hastanede bir hafta sonra ölen lise öğrencisi Eda Aker'in annesi Ayla Aker, mahkemenin kararına isyan etti.

Balçova İlçesi İnciraltı Semti'nde 2004 yılının ekim ayında meydana gelen kazada, Yeşilyurt Anadolu Ticaret Lisesi hazırlık sınıfı öğrencisi 15 yaşındaki Eda Aker, arkadaşlarıyla kutlayacağı doğum günü partisinin hazırlıklarını heyecanla yaptıktan sonra dışarıya çıkarak erkek arkadaşı 19 yaşındaki Güven Güzel'le dolaşmaya başladı. Bir süre Balçova İlçesi Sahilevleri Semtinde gezen iki arkadaş, evlerine dönmek için yola çıktı. Dönüş yolunda yönetimindeki 35 U 5869 plakalı otomobille hız yapan Güzel, keskin viraj bulunan yolda önünde giden 51 yaşındaki Vedat Zengin yönetimindeki 35 AD 3461 plakalı kamyonun sol arka bölümüne çarptı. Kazada bacakları kırılan sürücü Güven Güzel, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ağır yaralanan Eda Aker de kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doğum tarihi olan 21 Ekim'in hafta içine denk gelmesinden dolayı 15'inci yaş gününü sınıf arkadaşlarıyla evde kutlamak için haftasonuna erteleyen Eda Aker, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Günlerdir heyecan içinde hazırlığını yaptığı doğumgünü kutlaması yerine hastanede ölümle pençeleşen Eda'nın yaşam savaşı bir hafta sürdü. Güzel Eda, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

CEZALAR PARAYA ÇEVİRİLDİ

Kaza sonrasında sevk edildikleri Adliye'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sürücüler Güven Güzel ve Vedat Zengin'in, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması sona erdi. Kazada asli kusurlu bulunan kamyon şoförü Vedat Zengin ilk olarak 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zengin'in 2.5 yıl hapise düşürülen cezası, 10 bin YTL paraya çevirildi. Güven Güzel'in aldığı 2 yıl hapis cezası da 6 ay hapse düşürüldü, ardından da 1741 YTL para cezasına çevirildi.

Evlat acısı çeken Ayla Aker, mahkemenin kararına isyan etti. Kızının hayatına 11 bin 741 YTL değer biçildiğini söyleyen Ayla Aker, “Güzeller güzeli kızım doğum gününü kutlamanın hayalini kurarken, kendini bilmez kişilerin sorumsuzluğuyla hayatını kaybetti. Bizler her gün acımızı kalbimize gömüp yaşamaya çalışırken, hesap sorulması gerekenler ellerini kollarını sallaya sallaya yaşamlarına devam etti. Sonunda da verilen düşük hapis cezalarının paraya çevirilmesiyle kurtuldular” diyerek isyanını dile getirdi.