BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,04
ALTIN 2.835,71
HABER /  GÜNCEL

Ankarayı ayağa kaldıran iddia!

Anayasa paketinin iptal edileceğini söyleyen Ahmet Tan'ın açıklamaları Ankara'yı karıştırdı!.. Hukukçular açıklamalara tepkili!..

Abone ol

Anayasa Mahkemesi üyeleriyle görüştüğünü ve Anayasa paketinin iptal edileceğini söyleyen Ahmet Tan, "Haşim Kılıç’ın açıklaması beni haklı çıkardı" dedi. Hukukçularsa açıklamalara tepkili!..

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan, Anayasa Mahkemesi’nin referanduma sunulacak olan paketi iptal edeceği iddiasını yineledi ve “Böyle tahmin ediyorum” dedi. Gazeteci olarak eski ve yeni üyelerle görüştüğünü kaydeden Tan, “Ben kişisel tahminde bulundum, tahminim de Haşim Kılıç’ın açıklamasıyla gerçek çıktı” dedi.

REFERANDUM OLMAYACAK BİLE

Tan, “Ben ‘Referandum olmayacak bile. Eski üyelerle de yenilerle de görüştüm. İkinci tur eksik yapıldı, biçimden de bozabilecekler ya da paket ayrılarak bozulacak’ diyerek tahminimi söyledim. İhsası rey davaya bakan hakimce yapılabilir” diye konuştu. Bunu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın ‘Pakette bazı maddeleri görüşürüz’ açıklamasından iki gün önce yaptığını kaydeden Tan, “Kılıç’ın sözlerine bakılırsa, dediğim doğru çıktı” diye konuştu.

ERTEKİN: SÖZÜNÜ GERİ ALSIN

Açıklamalara hukukçulardan da tepki geldi. Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin ise özellikle Anayasa Mahkemesi’nin 1930’da uygulanan anayasa okuma şekli olan Recep Peker hukukçuluğu yaptığı görüşünde. Ertekin, Kılıç’ın sürecin nasıl işleyeceğine dair kamuoyunu bilgilendirmesi yerine talihsiz bir açıklama yaptığını söyledi. Ertekin, “Dil sürçmesi değilse, sözünü geri alsın” açıklamasını yaptı.

GÖRÜŞ BEYAN EDEMEZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Anayasa Mahkemesi Başkanı bu konuda görüş belirtemez. Çünkü oy verecektir. Görüş beyan etmesi ihsası reydir” dedi. Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Kamalak da “AYM, anayasayı rafa kaldırdıktan sonraki tavrını kestiremem. AYM sadece şeklen inceleme yapar” dedi. (Star)