BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Ankaraya eşi görülmemiş tesis

Öyle bir proje geliyor ki... 41 bin metrekarelik Çamkoru mesire alanında yok yok... İşte Ankara'nın o projesi...

Abone ol

15 yıl süre zarfında Başkenti rekreasyon alanlarıyla donatan ve kişi başına düşen yeşil alanı 2 metrekareden 17 metrekareye çıkarmayı başaran Ankara Büyükşehir Belediyesi, dev bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Çamlıdere sınırları içerisinde bulunan 41 bin 375 metrekarelik alanda Çamkoru Mesire Alanı Çevre Düzenleme Projesi’ni hayata geçirmeyi hedefleyen Melih Gökçek yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, Başkente eşi görülmemiş bir tesisi de kazandırmak niyetinde.

Önümüzdeki beş yıllık süreçte tamamlanması planlanan mesire alanı sosyal tesis ve açık alan düzenlemelerinden oluşacak. Plana göre sosyal tesislerde, içerisinde banyo ve kliması olan 125 adet dörder kişilik bungalov yer alacak ve beş bungalov da engelliler için düzenlenecek.

Gösteri yapmaya uygun 500 kişilik çok amaçlı salonun da olacağı Çamkoru Mesire Alanı’nda yine 500 kişilik yemekhane, mutfak ve derslikler de yer alacak. Resim, müzik, yabancı dil, diksiyon, internet ve bilgisayar kurslarının da açılacağı sosyal tesiste satranç, abalone, hobi odaları ve kafeterya da Ankaralılara hizmet verecek.

Toplam 30 bin metrekarelik alanı kapsayacak olan açık hava düzenlemesinde 5 katlı gözlem kulesi, 500 Kişilik amfi tiyatro, açık oyun alanları, çocuk havuzu, yüzme havuzu, güneşlenme terası, piknik alanı, basketbol sahası, futbol sahası plaj voleybolu, uçurtma alanı, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve otoparklar olacak.

GÖKÇEK: ANKARA ŞAHA KALKTI

Ankara’yı 15 yıllık süre içerisinde Türkiye’nin en yeşil kent merkezi haline getirdiklerini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bizden önce Karayalçın döneminde Ankaralılar adeta yeşile hasret kalmıştı. Piknik yapmak isteyen vatandaşlar onlarca kilometrelik yol kat edip şehir dışına çıkmak zorundaydı. Görev yatığımız süre boyunca Harikalar Diyarı, Mavi Göl, Göksu, Dikmen Vadisi ve Mogan Park rekreasyon alanlarını Ankara’ya kazandırdık. Önümüzdeki dönem de bir çok rekreasyon alanı projemiz var. Çamkoru Mesire Alanı da bunlardan birisi. Ankara artık şaha kalktı” dedi.

İŞTE O PROJE