BIST 8.956
DOLAR 34,17
EURO 37,20
ALTIN 2.937,61

Ankara'nın en güçlü 20 adamı

Ankara'nın en güçlü 20 adamı

20- ibrahim çanakçı hazine müsteşarıdevlet bütçesinden en çok pay alan kurumlardan birinin başında. 2009 bütçesinde hazine'ye ayrılan payın en fazlasını kapan maliye bakanlığfndan bile daha fazla bir bütçesi var. akp iktidarının ilk günlerinden beri görevini başarıyla yürütüyor. ımf ile...

Ankara'nın en güçlü 20 adamı

20- İbrahim Çanakçı
Hazine Müsteşarı

Devlet bütçesinden en çok pay alan kurumlardan birinin başında. 2009 bütçesinde Hazine'ye ayrılan payın en fazlasını kapan Maliye Bakanlığfndan bile daha fazla bir bütçesi var. AKP iktidarının ilk günlerinden beri görevini başarıyla yürütüyor. IMF ile görüşmelerde de son derece etkin bir isim.

Ankara'nın en güçlü 20 adamı

19- İbrahim Şahin
TRT Genel Müdürü

Sayıları giderek artan kanallarıyla devletin gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki yarı resmi sesi olan TRT yönetimi onun ellerinde. Sadece kadrolu personeli yedi bin kişi olan ve giderek genişleyen mali kaynaklara sahip dev bir kuruluşun başında. Ayrıca sadece bir elin parmakları sayısındaki kamu yöneticisinde olan bir imtiyazı da var: Atamasından sonraki altı yıl içerisinde ağır bir suç işlemedikçe görevinden alınamıyor.

Ankara'nın en güçlü 20 adamı

18- Durmuş Yılmaz
Merkez Bankas Başkanı

120 tonluk altın stoğuyla Türkiye'nin en zengin bankasının başındaki kişi. Kendi kararıyla yaptığı döviz alım satımları ile olağanüstü bir güce sahip. Para basma yetkisini haiz olduğundan enflasyon rakamlarını direkt etkileyebiliyor. Cumhurbaşkanı Sezer'in Merkez Bankası başkanlığı için önüne giden dördüncü isimdi. 2006'nın Nisan ayından beri başkan. Görevden alınması çok zor olduğu için zaman zaman hükümetle görüş ayrılığına düşme ve bunu açıklama lüksüne bile sahip.

Ankara'nın en güçlü 20 adamı

17- Efkan Ala:
Başbakanlık Müsteşarı

Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek sivil memuru. Başbakanlığın tüm diğer kurumlarla olan ilişkilerini Başbakan adına koordine ediyor ve yönlendiriyor. 1950'den sonra başbakanlık makamı işlev bakımından cumhurbaşkanının önüne geçti. Böylece müsteşarın da sadece protokoldeki yeri değil fonksiyonu da artmış oldu.