BIST 8.860
DOLAR 34,23
EURO 37,30
ALTIN 2.932,03

Ankara’da yeni ama,“ipek” gibi bir üniversite…

İpek üniversitesi, projeler, Ali Fuat Bilkan,Uni­ver­sity of So­ut­hern Ca­li­for­ni­a

Altın Koza Üniversitesi, 03. 03. 2011 tarih ve 27863 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 17. 02. 2011 tarih ve 6114 sayılı kanunla Ankara’da  kurulmuş olup; 18.06.2013 tarih ve 6492 no’lu kanunla ismini İpek Üniversitesi olarak değiştirmiştir. Üniversitede;

* İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
* İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
* Sanat ve Tasarım Fakültesi
* Sinema Sanatları Fakültesi
* Siyasal Bilgiler Fakültesi

* Konservatuar
* Sosyal Bilimler Enstitüsü yer almaktadır.

Bu şekilde üniversite; Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Sinema, Animasyon, Hukuk, Gazetecilik, İktisat, İşletme, Tarih, Edebiyat, Müzik, Psikoloji, Felsefe, Uluslararası Ticaret gibi alanlarda iddialı bir içerikle donatılarak, başarılı sosyal bilimcilere sağlayacağı imkânlarla önemli bir çekim merkezi olmayı amaçlamaktadır.

ODTÜ, Gazi, Jawaharlal Nehru, Fatih, Wisconsin ve TOBB ETÜ’de akademisyen ve yönetici olarak görev yapan, klasik edebiyat, yükseköğretim, İran ve Hindistan tarih, edebiyat ve kültürleri ile kültürel diplomasi alanında tanına Prof. Dr.Ali Fuat  Bilkan’ın Rektör olması ile çalışmalar yoğunlaşmış, üniversite kısa zamanda uluslar arası atılımlar gerçekleştirmeye başlamıştır.

Bize göre, bunlardan en önemlisi Uni­ver­sity of So­ut­hern Ca­li­for­ni­a (USC) ile yapılan anlaşmadır…

Os­car ödül­le­ri­ni ve­ren vak­fın kur­du­ğu Uni­ver­sity of So­ut­hern Ca­li­for­ni­a (USC) ile İpek Üniversitesi  yeni bir an­laş­ma im­za­lamış. Buna göre;

1/ Tür­ki­ye­’nin ilk Si­ne­ma Sa­nat­la­rı Fa­kül­tesi­’n­de li­sans, yük­sek li­sans, ser­ti­fi­ka prog­ram­la­rı USC ile bir­lik­te ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. Tür­ki­ye’­nin Os­car aday­la­rı USC öğ­ren­ci­le­riy­le ay­nı eği­tim prog­ra­mın­dan ya­rar­la­na­cak.

2/İpek Üni­ver­si­te­si Si­ne­ma Sa­nat­la­rı Fa­kül­te­si ve İs­tan­bul Si­ne­ma Aka­de­mi­si­’nin tek­nik alt­ya­pı­sı, stüd­yo­la­rı ve film pla­to­la­rı, USC Si­ne­ma Sa­nat­la­rı Fa­kül­te­si ile bir­lik­te ge­liş­ti­ri­le­cek. Böy­le­ce 1880’den be­ri si­ne­ma ala­nın­da öğ­ren­ci ye­tiş­ti­ren US­C’­nin bu alan­da­ki tec­rü­be­le­rin­den ya­rar­la­nı­la­cak.
3/ USC aka­de­mis­yen­le­ri Si­ne­ma Sa­nat­la­rı Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri­ne ders ve­re­cek.

4/ İpek Üni­ver­si­te­si öğ­ren­ci ve aka­de­mis­yen kad­ro­su US­C’­de­ki se­mi­ner ve atöl­ye prog­ram­la­rı için Ame­ri­ka­’ya gi­de­cek.

5/Öğ­ren­ci­ler yaz staj­la­rı­nı Holl­ywo­od’­da ya­pa­bi­le­cek.

An­laş­ma­yı de­ğer­len­di­ren Rek­tö­r Prof. Dr Ali Fu­at Bil­kan imza töreninde şöyle konuşmuş: “US­C’­nin si­ne­ma ala­nın­da ta­nın­mış bir üni­ver­si­te Üni­ver­si­te­nin tec­rü­be­le­rin­den ya­rar­lan­mak için iş­bir­li­ği yap­tık­. US­C’­nin cid­di bir alan bil­gi­si ve tec­rü­be­si var ve si­ne­ma­da çok ba­şa­rı­lı. İş­bir­li­ği kap­sa­mın­da or­tak müf­re­dat ge­liş­ti­re­ce­ğiz.  Ay­rı­ca tek­nik alt­ya­pı da­nış­man­lı­ğı ala­rak ulus­la­ra­ra­sı stan­dart­lar­da bir si­ne­ma pla­to­su ku­ra­ca­ğı­z. Ü­ni­ver­si­temiz  kam­pü­sü film ya­pı­mı için ta­sar­lan­dı. Si­ne­ma ala­nın­da, dün­ya­nın sa­yı­lı üni­ver­si­te­le­riy­le iş­bir­lik­le­ri­miz de­vam ede­cek.  USC Si­ne­ma Sa­nat­la­rı Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Eli­za­beth Da­ley kam­pü­sü gez­di ve çok et­ki­len­di­ği­ni söy­le­di.” ()

Düşünebiliyor musunuz? Yukarıdaki maddeler ne büyük imkanlar sağlayacak öğrencilere, dolayısı ile ülkemize…Heyecanlanmamak mümkün değil…

Emeği geçenleri kutluyor, titiz bir çalışma yapan yönetime başarılar diliyor, öğrencilerinde bu bilinçle yeni, özgün projelere imza atmalarını bekliyoruz…