BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Ankarada Troika sancısı !

Troika sancılı başlıyor. AB müzakerelerinin için ilki Ankara'da yapılacak ilk Troika'nın gündemi HAMAS !

Abone ol


Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin başlamasından sonra Türkiye ile AB arasında ilk "Troika" toplantısı yarın Ankara'da yapılacak. Siyasi direktörler düzeyindeki toplantıda "karikatür krizi" ve Hamas'ın Türkiye ziyaretinin ele alınması bekleniyor.

Türkiye ile AB arasındaki siyasi direktörler düzeyindeki "Troika" toplantısı, yarın Ankara'da yapılacak. İslam dünyasında Avrupa karşıtı tepki ve
gösterilere yol açan "karikatürler krizi"nin patlak vermesinden sonra yapılacak "Troika" toplantısında Türkiye-AB ilişkileri ve
uluslararası konular ele alınacak.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı'nda AB'den sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ahmet Acet'in başkanlığındaki bir heyetin temsil edeceği toplantıya AB Troikası'nı oluşturan şimdiki başkan Avusturya, sonraki başkan Finlandiya ve AB Komisyonu yetkilileri katılacak.

AB Komisyonu Dış İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Karel Kovanda'nın katılacağı görüşmelerde Avusturya ve Finlandiya ise siyasi direktör düzeyde temsil edilecek.

KARİKATÜRLER, HAMAS

Ankara'da yapılacak toplantıda karikatür krizinin de gündeme geleceği ifade ediliyor. Bu çerçevede Türk tarafının krizle ilgili olarak yaptığı girişimler konusunda bilgi vermesi bekliyor. Görüşmeler sırasında AB tarafının Hamas heyetinin Türkiye ziyareti konusunda da bilgilendirileceği ifade ediliyor.