BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,16
ALTIN 2.469,23
HABER /  POLİTİKA

Ankarada muhtar tartışması

Gökçek'in Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz için 'muhtar bile olamaz' demesiyle ilgili tartışma sürüyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz için 'muhtar bile olamaz' demesiyle ilgili tartışma sürüyor.

Gökçek'in 'Eryılmaz muhtar bile olamaz' sözlerini değerlendiren Eryılmaz, "Sayın Gökçek benim muhtar bile olamayacağımı iddia etmiş. Muhtarlık çok önemli bir görev, demokrasinin beşiği muhtarlardan geçiyor" diye konuştu.

Gökçek ise yaptığı açıklamada, "Sayın Yılmaz'ın anlama kabiliyetini ortaya koyuyor. Çankaya Belediyesi bünyesinde 100'ün üzerinde muhtarlık var. Ben demek istiyorum ki koca ilçeyi idare edemezsin. Hatta bu ilçenin 80'de biri olan Çankayada'ki bir muhtarlığı da idare edemezsin. Bunun muhtarlığa hakaretle ne alakası var. Tam tersine ben muhtarları onure ediyorum en küçük mahalle idare birimi olan muhtarlığı dahi yapamayacağını söylüyorum. Muhtarlık hor görülecek birşey olsa benim eşim Nevin 'muhtar olup insanlara hizmet etmek istiyorum' demez. Lafı çevirmesin, yüreği yetiyorsa gelsin televizyonda tartışalım" diye konuştu.