BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Ankarada irticacı bir general

ABD'nin Türkiye'deki en üst askeri yetkilisi general Sutton, Pentagon'daki üniformalı tarikatın üyesi çıktı.

Abone ol

Başkan Bush'un iktidara gelmesiyle yönetimdeki rütbelilerin dini inançlarını fazlasıyla yansıttığı yönündeki tartışma orduya da sıçradı. Konunun odağında, Evangelist Hıristiyan örgütü "Christian Embassy" (Hıristiyan Elçiliği) bulunuyor. Ordu içindeki bir tür denetleme kurulu, Savunma Bakanlığı'na generaller hakkında "askeri kuralları ihlalden" soruşturma açılmasını istedi.

'DİN, ORDUDA YAYILMALI'
10 dakikalık filmde görüşü alınansubaylardan bazıları, "dini inancın o

rduda yaygınlaştırılması gerektiğini" söylüyor. Büyük bir bölümü ABD Savunma Bakanlığı binasında çekilen filmde 4 general ve 3 subay konuşuyor. Üniformasıyla Hıristiyan Elçiliği adlı "tarikatı" savunan ve övenler arasında, Türk kamuoyunun tanıdığı bir isim de var: Peter U. Sutton... Sutton, Türkiye'de görev yapan en üst düzey Amerikalı askeri yetkili. Amerikan Savunma İşbirliği Ofisi'nin Türkiye şefi. Filmde Sutton, "Benim için önemli olan Pentagon'da diğer inanç sahipleriyle biraraya gelerek farlılık yaratmak için çalışmak" diyor.
 
'İNANCIMI HERKESE AŞILARIM'
Hava Kuvvetleri'nden Tümgeneral Jack Catton ise "Ben eski kafalı biriyim. Önceliğim Tanrı'ya inancım. Sonra ailem, sonra ülkem gelir" diyor. Üst düzey askeri bir yetkili olmasının ise bu inancını diğerlerine aşılamak konusunda bir avantaj olarak kullandığını söylemekten çekinmiyor.

Haber: Murat Karpuz
Kaynak:www.sabah.com.tr