BIST 9.916
DOLAR 34,15
EURO 38,05
ALTIN 2.885,48
HABER /  SPOR

Ankarada doping rezaleti

Cezair'deki madayla umudumuz genel müdürlüğün uygulaması nedeniyle suya düştü.

Abone ol

Cezayir kafilesinden alınarak acilen Ankara'da doping kontrolüne tabi tutulan milli atlet Binnaz Uslu, temiz çıkmanın mutluluğunun yanı sıra gelişen tatsız olayların ve katılamadığı Üniversiteler Kros Şampiyonası'nda alacağı muhtemel madalyanın üzüntüsünü yaşıyor.

Doping Kontrol Merkezi'nde yapılan analizlerinde herhangi yasaklı bir maddeye rastlanmayan milli atlet, mutluluk ile hüznü bir arada yaşadığını belirterek, bundan sonraki yarışlara hazırlanmaya başlayacağını söyledi.
Uslu'nun antrenörü Yahya Sevüktekin ise Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, kendilerini kafileden geri çekmesinin doğru bir uygulama olduğunu belirterek, ''Çıkan iddialar üzerine, genel müdürümüz Mehmet Atalay'ın böyle bir karar vermesi gayet doğal. Riske giremezlerdi. Ankara'ya gelerek, kimsenin baskısı olmadan doping kontrolüne girdik. Hiçbir şüphemiz yoktu ve bunda haklı çıktık. Bu kadar olaya sebep olanlar düşünsün'' diye konuştu.

MUHTEMEL MADALYA KAÇTI
Meksika'daki kamp sonrası form durumu ile dikkati çeken Binnaz Uslu, Cezayir'deki Üniversiteler Kros Şampiyonası'ndan mutlak madalya bekliyordu. Japonya'daki Dünya Kros Şampiyonası öncesi son ciddi sınavını
Cezayir'deki yarışta verecek milli atlet, kafileden çıkarılması ve Ankara'daki doping kontrol süreci nedeniyle son uçağı kaçırınca, bugünkü yarışa katılma şansını kaybetti. Antrenör Sevüktekin, çalışmalara ara vermeden başlayacaklarını belirterek, ''2 Nisan'da Japonya'da yapılacak yarışa, artık daha hırslı ve kararlı hazırlanacağız'' dedi.