BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara kameralarla donatılacak

Ankara'da kitlesel eylemlerde provakatif olayların önüne geçmek için mobese kameralarının kurulmasına hız verildi.

Abone ol

Alevi derneklerinin Ankara'da hafta sonu gerçekleştirdiği ''zorunlu din dersinin kaldırılmasına yönelik eylemde'' şüpheli vaziyette yakalanan birisi uzman çavuş, silahlı 2 kişinin yakalanması Başkent polisini harekete geçirdi.

Ankara'da kitlesel eylemlerde provakatif olayların önüne geçmek için mobese kameralarının kurulmasına hız verildi.

Şu ana kadar sadece trafikte kullanılan emniyet kameralarının, güvenlik ve asayiş konularında da kullanılması süreci hızlandırıldı. Ankara'da ilk olarak toplu gösterilerin merkezlerinden biri olan Kızılay'da bazı noktalara kameraların konulması hedefleniyor.

Pir Sultan Abdal Derneği'nin hafta sonu gerçekleştirdiği gösteriler sırasında Sakarya Caddesi'nde grubun bekleyişi sırasında polisin şüphelendiği biri kadın iki kişi gözaltına alınmıştı. İddiaya göre; gözaltına alınan şahıslardan kadın olan Ö.K.'nın üzerinde bir adet baretta marka silah bulundu. Silahın içinde bir adet mermi bulunduğunu tespit eden emniyet güçleri, kadının yanında yer alan ve ilk başta ''kocam'' denilen şahsın ise cebinden 13 adet aynı silaha ait mermi çıktı. Ö.K. adlı kadının 'kocam' diye tanıttığı kişinin Hatay ilinde görevli jandarma uzman çavuş K.T. olduğu anlaşıldı.

Şahısların karı-koca olmadıklarının öğrenilmesi ve eylem mahallinde silahlı vaziyette ne amaçla bulunduklarını izah edememeleri üzerine gözaltına alındıkları öne sürüldü. Yaşanan bu olayın ardından Başkent'te kitlesel eylemlerin adresi olan Çankaya'daki Kızılay-Sıhhiye-Kurtuluş semtlerindeki önemli yerlere mobese güvenlik kameralarının kurulması için çalışmaların hızlandırıldığı öğrenildi.