BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

ANITKABİRİ de satarlar!

Olmaz olmaz demeyin! Ünlü sosyal bilimci öyle sözler etti ki... Bakın halimiz ne?

Abone ol Ünlü sosyalbilimci Prof.Dr. Ünsal Oskay, toplumun geldiği noktayı çarpıcı sözlerle ortaya koydu. Oskay'a göre iktidar "herşeyi satmakta" kararlı. Hatta Anıtkabir'i bile... Oskay'ın bu çarpıcı sözlerle ortaya koymak isteği özünde Türk halkının bunlara "alışmış" olması...

Vatan'dan Mine Şenocaklı'ya konuşan Oskay'ın değerlendirmelerinden satırbaşları şöyle;

BUSH İLE ERDOĞAN AYNI

"Bush ve Erdoğan arasında dünya görüşü, hayat anlayışı, politik felsefe açısından hiçbir fark yoktur. Biri retorikte ‘İsa, avangelistler' falan diyor, diğeri ‘Hz. Ebu Bekir, Hz. Muhammed.' Hepsinin semantik yapısını kurcaladığınız zaman ne çıkacaktır? Para azizdir."

Özal'ın mezarı da satılık
"Rıhtımı da satarım, Topkapı Sarayı'nı da satarım.
Ha, içimi rahatlatmak için bayrakların ebadını büyütürüm. Cibali Karakolu'na 6 metrelik bayrak asarım. Ama karakol satılmış! Suudi Arabistan'dan adamlar geliyor. ‘Buraya 80 katlı modern karakol yapacağım' diyor. 'Al toprağı' diyor. Bu arada milleti ve kendi vicdanını rahatlatmak için bayraklar yakında 20 metreye çıkacak. Özal'ın mezarını da satacaklar."

-Olur mu canım!
"Tabii... Satılacak. Mezara varana kadar her şeyi satacaklar.
-Anıtkabir'e dokunamazlar herhalde?
Niye? Ne güzel, çok katlı turistik otel yapılır? Altı da kumarhane olur. Herkes yağma için sırada...
-Hocam çok abartmadınız mı? Sizce bu değerlere dokunulur mu?

"Her şey zamana bağlı. Hiçbir şey paldır küldür yapılmaz. Daha önce yapılacağını tasavvur etmediğimiz şeyler yapılmıyor mu? ‘İstanbul'un silüetini bozmayız, o bizim medeniyetimizin göstergesidir' deniyordu, yüksek oteller yapılmadı mı? Sultanahmet'teki Four Seasons'ın içindeki ek bina neyin üzerine inşaa ediliyor? 2 bin yıllık tarihin üzerine! (...) O otel yapılacak da ne olacak? Dışarıdan gelecek olan zengin adamlara iki lisan bilen eskort kızlar eşlik edecek. Yerli ya da yabancı... Yukarıda restoran, aşağıda kumarhane olacak. En aşağıda da senin 2 bin yıllık tarihin! Yapan kim? Din, iman, tarih, vatan, millet diyen, en şoven biçimli milliyetçi kesim. İşte bu kesim, bunlara göz yumuyor. Yağmada en başta kuyruğa girip sıra bekliyor.

Sabır-sebat zenginliği bitti
"Çabuk para kazanmanın yolları uzun zamandan beri bütün dünyada açıldı. Sabra, sebata dayanarak zengin olmak eskidi, demode oldu. Şimdi bunun tersi bir yol var. Bu yolun yanlış olduğu 20-30 yıl sonra anlaşılacak.

"Eskiden, ‘Vay ahlaksız' diyorduk. Şimdi 'Sıra bana ne zaman gelecek?' diyoruz. ‘Haksızlık mı var, adaletsizlik mi var? Boşver! Benim sıram ne zaman gelecek?'

Bu düzen Demirel ile başladı
1965'te Demirel'i getirdiler. Kim getirdi peki? İlk akla gelen üç-beş tane Türkiye'nin cumhuriyet yetiştirmesi zengin. Demirel başbakan oldu. Verdiği ilk beyanat neydi? 'Milletimiz plan değil acilen pilav istiyor.' Şimdi boyuna pilav yediriyoruz. Onun için acilen Haydarpaşa Garı'nı satabiliriz, Kız Kulesi'ni satabiliriz. Ne olur mesela? Arap petrol milyarderleri için orası çok kontrollü bir randevu evi olabilir. Naomi getirilir, bilmem kim getirilir. Bizim hükümetler de komisyon alır. Ayıp, değil mi? Sen 2 bin yıllık tarih üzerinde turistik otel açarsan oraya kim gelecek sanıyorsun? Papa Hazretleri mi?