BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.823,35
HABER /  GÜNCEL

Angela Merkel çıkış arıyor

Küresel ekonomik krizi atlatamayan Avrupa ülkeleri çare arıyor. Almanya Başbakanı Merkel yeni öneri bekliyor.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki ekonomik ve mali krizin aşılabilmesi için yeni tarz düşünceye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Merkel, Federal Meclis'te başbakanlık bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, "vadinin dibinden" akıllıca dışarı çıkmaları gerektiğini belirterek, "Ekonomik ve mali krizi aşabilmemiz için yeni tarz düşünceye ihtiyacımız var" dedi.

Almanya'nın kriz öncesi ekonomik düzeye 2013 yılında ulaşacağı tahmininde bulunan Merkel, koalisyon hükümeti tarafından planlanan vergi indirimini de savundu.

Büyümenin ve istikrarın birlikte sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Merkel, Almanya'nın güçlü bir ihracat ülkesi olarak kalması gerektiğini kaydetti.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Sol Parti ise, koalisyon hükümetinin iktidarda bulunduğu ilk 100 günün Almanya için bir kayıp olduğunu savundu.

Tüm bakanlıkların bütçelerinin ele alınacağı görüşmelerden sonra 325,4 milyar avroluk 2010 yılı bütçe tasarısı hakkında Mart ayı sonuna kadar bir karar alınması bekleniyor.