BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Anayasa yamalı bohçaya döndü

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu siyasi öğütler verdi. Anayasanın değişmesi gerektiğini söyledi ve yeni Meclis'e çağrı yaptı;

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 62'nci seçimsiz genel kurulu, çalışmalarına başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, alkışlar eşliğinde salona birlikte girdi.

Genel kurul, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından çalışmalarına başlarken, konuklara “Türkiye Geleceğini İstiyor” temalı bir multivizyon gösterisi sunuldu.

HALK YOLUSUZLUKTAN BIKTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomiden çok siyasi öğütler verdi.

Halkın artık yolsuzluklardan bıktığını, bu yüzden de siyasi ve ekonomi alanında yeni reformlar yapılması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı konusunda iyi bir sınav verilemediğine dikkat çekti.

Türkiye'de kavgaların giderek büyüdüğünü belirten, Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Üzülerek belirtmeliyim ki, Türkiye giderek kamplara bölünmekteri. Dünya litereatüründe benzerine az rastlanan bir yabancı düşmalığı körüklenmektedir. Suçlar cezasız kalmakta, dolayısıyla bu durum adalet sistemini de zedelemektedir. Bu durumda polis ve adalet sistemini güçlendirmeliyiz. Böyle olursa vatandaşın can ve mal güvenliği de sağlanır. Yargı sistemindeki bu aksamalar özel sektörün de en sıkıntılı sorunlarındar biridir. Bir türlü bitmeyen davalar şirketleri zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Türk halkının Cumhuriyet'in kazanımından vazgeçmek istemediğini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Avrupa Birliği'ne üye olsak da olmasak da ekonomi alanında köklü reformlar yapılmalıdır. 2001 bir kriz yaşadık. Şimdi aynı şeyi yine yaşamamalıyız. İçinde bulunduğumuz durum bizler için büyük bir fırsattır" diye konuştu.

Anayasanın çıkartılan ek değişikliklerle yamalı bohçaya dönüştüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu, daha sonra şöyle konuştu:

"Anayasa artık miadını doldurmuştur. Çıkartılan ek maddelerle adeta bir yamalı bohçaya dönüşmüştür. Artık yeni bir Anayasa yazılmasının zamanı gelmiştir. Yeni meclisimiz yeni Anayasa'yı katılımcı bir şekilde yeniden hazırlamalıdır. Yeni Anayasa'da modern devlet anlayışı hakim olmalıdır. İş başına gelecek olan yeni hükümetin ilk gümden maddelerini reformlar oluşturmalıdır. Çünkü reformlar yapılmadan her şeyin rayına oturması imkansızdır. Bu yüzden ilk iş reformları düzenleyip hayata geçirmek olmalıdır."