BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.823,32
HABER /  POLİTİKA

Anavatanda gerilla ilanı

Erkan Mumcu'nun 'gerilla' sözüne Anavatan Partisi Ankara İl Teşkilatından tam destek geldi.

Abone ol

Anavatan Partisi Ankara İl Teşkilatı, İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in istifa gerekçesi yaptığı "gerilla" nitelemesiyle ilgili Genel Başkan mumcu’ya tam destek verdi. Ankara il başkanı Muharrem Soğuksu, Mumcu’nun "gerilla" nitelemesinin yer aldığı söyleşinin tamamının 20 bin adet basarak parti teşkilatlarına ve vatandaşlara dağıtmaya başladı.

Anavatan Partisi Ankara İl Teşkilatı, Genel Başkan Erkan Mumcu’nun, bir söyleşisinde PKK militanları için kullandığı "gerilla" tanımlaması konusunda Mumcu’ya tam destek verdiklerini açıkladı.

Teşkilat, Mumcu’nun söz konusu söyleşisinin tamamını 20 bin adet çoğaltarak, diğer teşkilatlara ve vatandaşlara dağıtmaya başladı.

Mumcu’nun "milliyetçiliğini-maneviyatçılığını" ve "vatan severliğini" hiç kimsenin tartışmaya açmaya bile cüret edemeyeceğini vurgulayan, Ankara İl Başkanı Muharrem Soğuksu, "Sayın genel başkanımıza atılan gerilla çamuruna terörist başı Apo bile güler" dedi.

Soğuksu, söz konusu söyleşinin tamamını 20 bin adet fotokopi yaptıklarını ve bunları ilçe teşkilatları ile vatandaşlara dağıtmaya başladıklarını belirtirken, Mumcu’nun her zaman PKK’yı lanetlediğini ve örgütün bitirilmesi için Kürt kökenli vatandaşlara tepki gösterme çağrısı yaptığını öne sürdü.

"Gerilla" tanımlamasının "cımbızla" çekilip art niyetli şekilde başka anlamlara sokulmaya çalışıldığını ifade eden Soğuksu, şunları söyledi:

"Türkiye’de PKK’lıya ’özgürlük savaşçısı’ demeyecek liderlerin başında genel başkanımızın geldiği tartışılmazdır. Kelime oyunu ve ifade şaşırtmacaları ile çamur atanların vicdanından tamamen şüphe etmekteyiz. Terörist militanlarına gerilla yakıştırması yapan PKK terörün sadece öldürmekle önlenemeyeceğini röportajda vurgulayan genel başkanımız, basiretsiz hükümetin PKK’ya çağrışımını ve mesajını bu konuda dile getirerek, ’Senin bu kadar gerillanı öldürdüm’ denmesinin başarı kriteri olmayacağını belirten sözleri istismar edilerek, başka yönlere çekilmiş ve sanki sayın genel başkanımız PKK’lı canilere gerilla tanımlaması yapmış gibi kamuoyuna aktarılmıştır."