BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.833,74
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Anaokullarda yeni sistem

Bakan Çelik, ana okullarında ikili eğitim kararının uluslarası standartlara göre verildiğini söyledi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''anaokullarında ikili eğitim'' kararının, uluslararası standartlara ve bilimsel verilere göre alındığını bildirdi.

Bakan Çelik, ''17. Vergi Haftası'' dolayısıyla gençlerde vergi bilincinin oluşturulması amacıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen toplantıya gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''anaokullarında ikili eğitim sistemine geçilmesinin nedenini'' sorması üzerine Çelik, anaokullarını çalışan anne ve babalara kreş hizmeti vermek için açmadıklarını ifade ederek, amaçlarının okul öncesi eğitim vermek olduğunu söyledi. ''Anne ve babalar, çocuklarını emanet edecek yerler arıyorlarsa, bu hizmeti biz vermiyoruz'' diyen Çelik, dünyada da bu öğrencilerin okuldan ve eğitimden soğumaması için çok uzun süreler okulda tutulmadığını anlattı. Bu düzenlemenin, uluslararası standartlara ve bilimsel verilere göre yapıldığını vurgulayan Çelik, böylece Türkiye'de
anaokulu kapasitesini de ikiye katladıklarını bildirdi.

Türkiye'de ilköğretime başlama yaşının geç olduğunu düşündüklerini ifade eden Hüseyin Çelik, bu nedenle tüm yurt genelinde okul öncesi eğitimi özendirdiklerini anlattı. Çelik, okul öncesi eğitimi yüzde 11'den yüzde 20'lere çıkardıklarını, bundan sonra da bu hamleye devam edeceklerini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Çelik, ''6-7-8 saat çocukları 'okul öncesi eğitim' adı altında okulda tutmak, belki çalışan anne ve babaların işine gelir, ama çocuklar daha küçük yaşta okuldan ve okul disiplininden soğuyacağı için bilimsel ve doğru değil'' diye konuştu.

Bakan Çelik, bir başka soru üzerine de, 15 yeni üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısının komisyondan geçtiğini, TBMM Genel Kurulu'ndan da geçeceğini belirterek, ''Hayırlı olsun'' dedi.