BIST 9.911
DOLAR 35,42
EURO 36,32
ALTIN 3.064,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Anadolu Yakası'nda 15 kule geliyor

Dap Yapı, Kartal-Maltepe hattını Levent-Maslak hattına benzetmeyi hedefliyor. Şirket, bu doğrultuda, İran’dan gelen teklifleri incelemeye alacak.

Abone ol

Dap Yapı, geçen hafta satışa sunduğu Dap Tango ile farklı mimari denemelerine devam ederken, Kartal-Maltepe'ye 15 kule kazandırarak Levent-Maslak hattına benzetme hedefine de ilerliyor.

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bu yıl 1000 konut üreteceklerini, kentsel dönüşümle ilgilendiklerini, İran'dan da proje teklifi aldıklarını açıkladı. Ziya Yılmaz, "Olgunluk dönemimizin eseri dediğimiz Dragos Royal Towers sektörün en prestijli projeleri arasında yerini aldı. Proje sadece Dragos'la anılmakla kalmadı, şehrin siluetini değiştiren eserlerden biri kabul edilerek Dap Yapı'nın ününü yurt dışına taşıdı. Dap Royal Center, Dap Burgu, Dap Dalga, Dap Tango ile yelken, burgu, dalga şeklindeki kuleler inşa ederek, Kartal-Maltepe sahilini Anadolu yakasının Maslak'ı haline getirdik. İnşaat sektörünün Avrupa yakasında Levent-Maslak hattında yoğunlaşıp, art arda yükselen binalar üretmesi bir başlangıç süreciydi. Bugün Anadolu yakasında da benzer bir gelişim izleniyor. Bölgede yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bölgeye toplam 15 kule kazandırmış olacağız" dedi.

2012'DE İKİ YENİ PROJE

Hürriyet'in haberine göre, Dap Yapı'nın Türkiye'de denenmemiş, orijinal mimari tasarımları olan projeler üretmeye devam edeceğini de vurgulayan Ziya Yılmaz, "2012'de iki yeni projeyi hayata geçireceğiz. Toplamda 1000 ünite civarında konut ve iş yeri inşa etmeyi planlıyoruz. Bu yılın ilk projesi geçen hafta lansmanını yaptığımız Tango Kule'ydi. Kısa bir süre içinde Çağlayan'da ofis ve dükkan şeklinde tasarlanmış diğer projemizi de başlatacağız" açıklamasında bulundu.

İstanbul başta olmak üzere bütün Türkiye'yi yeniden inşa etmenin önemine de dikkati çeken Yılmaz, "Zeytinburnu, Ümraniye, Pendik ve Avcılar'dan başlayacak olan kentsel dönüşüm hareketi inşaat sektörünü doğal olarak çok yakından ilgilendiriyor. Bu ilçelere komşu bölgelerde Kartal'da ve Maltepe'de bizim de projelerimiz var. Fikirtepe'yle de ilgileniyoruz. Yatırım olarak ise E-5'in altından Beykoz'a, oradan Sarıyer, Şişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgileniyor ve merkezi konumlarda arazi geliştiriyoruz" dedi.

İRAN'DAN TEKLİFLER ALDIK

Projelerinin başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde olduğunu da vurgulayan Ziya Yılmaz, "İran'dan teklifler aldık. Bazıları ortak proje geliştirmek yönündeydi. Şartlar oluşursa bu türden bir işbirliğine sıcak bakabiliriz" diye konuştu.

Körfez ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerin merakla beklediği mütekabiliyet yasasının yeniden düzenlenmesinin ekonomiye büyük kazanç getireceğini belirten Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mütekabiliyetin kaldırılmasıyla en çok İstanbul piyasasının hareketleneceğini tahmin ediyorum. Mütekabiliyet engeline takılan Azeriler, Kazaklar, Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları, İstanbul'un merkezi lokasyonlarında deniz gören ve manzaralı lüks projelere ilgi gösteriyor. Yasanın yürürlüğe girmesi, mevcut projelerimizdeki konut satışlarımıza önemli katkı sağlayacak.

Satışlarda yüzde 10-15 arasında artış yaşanacağını öngörüyoruz. Yarısı İstanbul'da olmak üzere yabancıya 10 bin civarında konut satılabilir. Türkiye orta vadede yabancıya konut satışından 10-20 milyar dolar para kazanır. Yasanın çıkmasıyle projelerimizi yurtdışında pazarlamak için hazırlıklarımızı hayata geçireceğiz."