BIST 9.368
DOLAR 34,52
EURO 36,17
ALTIN 2.979,54
HABER /  GÜNCEL

Anadolu liselerini tanıyor muyuz?

Anadolu liselerinin temelleri 1955 yılında Maarif Koleji adıyla açılan okullarda atıldı. Bu okulların adı 1975 yılında Anadolu lisesi olarak değiştirildi.

Abone ol

Bu liselerin asıl amacı, öğrencilerine yabancı dil ağırlıklı program uygulayarak onları bir üst eğitim kurumuna yani üniversiteye hazırlamak.

MEB verilerine göre Türkiye genelinde 775 Anadolu lisesi bulunuyor. Bu sayıda süper liselerin 2005 yılından itibaren Anadolu lisesine dönüştürülmesi etkili olmuştur. 2005 yılından önce süper liseler not ortalamasıyla öğrenci alırlarken 2005'ten itibaren OKS ile öğrenci almaya başladı.

Anadolu liselerine giriş için tek şart OKS'den gerekli puanı almış olmak. Bu okulları tercih edecek adayların, 8. sınıfta öğrenim görüyor olmaları gerekiyor. Anadolu liselerini kazanan öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için, 2005-2006 öğretim yılı sonunda mezun olmaları gerekiyor.

2005 yılında Anadolu liselerinde hazırlık sınıfı okumadan dört yıl süreyle öğrenim görmeye başladı. Bir tek İstanbul, Galatasaray ve Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eğitim hazırlıkla birlikte beş yıl.

Galatasaray Lisesi en köklü eğitim kurumlarından biri. Diğer Anadolu liselerinden farklı olarak beş yıl süreyle eğitim verir. Üç adet kütüphanesi olan okulda yaklaşık 80 bin kitap bulunuyor.

Okulda öğretim dili Fransızca, ikinci yabancı dil olaraksa İngilizce öğretiliyor. Liseyi bitiren öğrencilerine özel sınavla Galatasaray Üniversitesi'ne geçiş hakkı tanınıyor. Lisede son derece gelişmiş bilgisayar, fizik, kimya, biyoloji ve internet, multimedya destekli bir sosyal bilimler laboratuvarı bulunuyor. Okulda üç tane de spor salonu bulunuyor.

Öğrencilerin katılımıyla sağlanan sosyal etkinlikler ve aktiviteler ise son derece zengin. Lisenin tavan puanı 500.000 taban puanı ise 482.601. Kontenjanı ise 100. Beyoğlu'nda bulunan okulun web adresi ise www.gsl.gsu.edu.tr.  

ani