BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  EKONOMİ

Anadolu Hayat’tan atak

Anadolu Hayat Emeklilik, liderliğini teknolojisiyle de sürdürüyor.

Abone ol

Müşterilerine sunduğu hizmetler ve sağladığı kazançla sektörünün lider şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, uzman yazılım firması Veripark ile birlikte CRM projesi başlattı. Microsoft Dynamics CRM 3.0 ürünü ile geliştirilen projeyle, müşteri bildirimleri tek merkezden yönetilecek. Bu sistem, kurumsal ve bireysel müşteri verilerini sınıflandırılmış olarak bir arada tutarken, rakip firma takibi, iş akışları yönetimi, kanal destek yönetimi, aktivite ve görev yönetimi, e-posta entegrasyonu ve takvim yönetimi gibi özellikleri sayesinde kapsamlı bir müşteri ilişkileri yönetimi çözümü sunuyor.

Türkiye'nin en köklü finans gruplarından İş Bankası’nın iştiraklerinden olan, lider sigorta kuruluşu Anadolu Hayat Emeklilik, teknolojik atılımlarıyla da müşterilerine yüksek standartlı hizmetler sunmayı sürdürüyor. Kuruluş, bu atılımlar kapsamında, müşteri memnuniyetini güçlendirmek, sürekli kılmak ve verimlilik artışına katkıda bulunmak amacıyla; yazılım uzmanlığıyla sektöründe lider konumda olan VeriPark ile birlikte bir CRM projesi başlattı.

Anadolu Hayat Emeklilik, VeriPark tarafından Microsoft Dynamics CRM 3.0 ürünü ile geliştirilen projeyle; satış sürecini iyileştirmeyi, süreç içerisinde personelin verimliliğini artırmayı ve verimliliği etkin olarak ölçümleyebilmeyi, servis tarafında farklı kanallardan gelen müşteri bildirimlerini tek merkezden yöneterek hızlı yanıt verebilmeyi ve müşteri verilerini tekilleştirerek tek bir veritabanında müşterileri güncel olarak takip edebilmeyi hedefliyor.

Proje çerçevesinde, MS CRM 3.0’ın satış, servis ve kampanya modüllerinin de sisteme dahil edilmesi ve CRM sisteminin anahtar kullanıcılarına VeriPark Akademi eğitmenleri ve CRM danışmanları tarafından eğitim verilmesi hedefleniyor.

Bu sistem, kurumsal ve bireysel müşteri verilerini sınıflandırılmış olarak bir arada tutarken, rakip firma takibi, iş akışları yönetimi, kanal destek yönetimi, aktivite ve görev yönetimi, e-posta entegrasyonu ve takvim yönetimi gibi özellikleri sayesinde kapsamlı bir müşteri ilişkileri yönetimi çözümü sunuyor.
Entegrasyon projelerindeki tecrübesi, pazarlama ve kampanya yönetimi alanında uzman firmalarla olan ortaklığı ile VeriPark, Anadolu Hayat Emeklilik için tüm bu altyapıyı sağlayacak sistemi geliştirmek üzere start verdi.