BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Ateşi Troyaya hazırlanıyor!

Kısa sürede Türkiye'nin haklı gururu olan Anadolu Ateşi'nin yeni projesi Troya çok yakında sahnede.

Abone ol

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, ''Truva'nın Anadolu halkına, Türk halkına ait bir efsane olduğunu anlatmak, buradan, üzerine bastığımız topraklardan hareketle buralı bir hikayeyi içeriğine en yakın şekilde yorumlayıp tüm dünyaya anlatmak istiyoruz'' dedi. 

Erdoğan,  yaptığı açıklamada, Homeros'un İlyada destanında yer alan şiirdeki hikayeden esinlenerek 7 yıl önce yazdığı, 2 bölümden oluşan 90 dakikalık ''Troya'' gösterisi için 3 yıldır prova yapıldığını bildirdi. Sahneye taşıdıkları gösterinin sanatsal bir yorum olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Dans gösterisinin bilimsel doğrularla desteklenmesi için 120 kişilik dans grubu içinde daha önce Truva'yı görmeyen yaklaşık 35 kişiyle Truva Antik Kenti'ne geldik. Buranın enerjisini almak için sahne çalışmalarını Truva'da gerçekleştirdik'' dedi. Eserin sadece estetik kaygılarla yazılmadığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Truva'nın Anadolu halkına, Türkiye halkına ait bir efsane olduğunu öne sürüyoruz. Dünyadaki bütün Truva yorumları, bu düşüncenin karşı taraftan bakılarak yazıldı. Biz buradan, üzerine bastığımız topraklardan hareketle buralı bir hikayeyi içeriğine en yakın şekilde yorumlayıp tüm dünyaya anlatmak istiyoruz.''

Gelecek ay önce İstanbul'da, daha sonra diğer illerde, 1 yıl sonra tüm dünyada sahnelenecek eseri 2 bölüm halinde yazdığını anlatan Erdoğan, ilkinin kapalı salon gösterisi olduğunu, ikincisinin ise gerçek atların kullanılacağı Truva gösterisi olacağını, ancak bunun şimdilik düşünce aşamasında olduğunu bildirdi.