Zorla ilişkiye girmek için bu yolu kullandılar

Abone ol

Yabancı uyruklu kadınlara kendilerini polis olarak tanıtıp ilişkiye girmeye zorladılar

Yabancı uyruklu kadınlara kendilerini polis olarak tanıtıp ilişkiye girmeye zorladılar

Vizesi olmayan yabancı uyruklu kadınlara kendilerini polis olarak tanıtıp ilişkiye girmeye zorlayan ve şantaj yapan 2 kişi yakalandı.

İstanbul Fatih'te vizesi olmayan kadınlara kendilerini polis olarak tanıtan Abdulbaki Karakuş ile Cebrail Döğüş, şantajla paralarını aldıkları kadınla birlikte oldukları gerekçesiyle polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

Gürcistan uyruklu bir kadının polise ihbarı sonucu polis, kadının evinde ve çevresinde önlem aldı. 2 sahte polisten biri apartmanın dış kapısında beklerken, diğeri evden içeri girdi. Kadının verdiği parayı alan zanlı, kapının önünde bekleyen arkadaşına parayı aldığını belirtti. Tam evden çıkmak üzere olan sahte polis, odada gizlenen gerçek polisler tarafından yakalandı. Dışarıda bekleyen arkadaşı da çevredeki polisler tarafından gözaltına alındı. Zanlıların kazandıkları para ile lüks bir otomobil almayı amaçladıkları öğrenildi. Üzerlerinde sahte polis kimlikleri çıkan 2 kafadarın daha önceden de kendilerine sahte polis süsü vermek suçundan sabıkasının bulunduğu, aynı yöntemle birçok kadını dolandırıp şantajla ilişkiye girdiği öne sürüldü.

Kumkapı'da yaşayan yabancı uyruklu kadınların büyük bir bölümünün vize sorunu olduğunu bilen 35 yaşındaki Abdulbaki Karakuş ile 31 yaşındaki Cebrail Döğüş sahte polis kimliği temin ettikten sonra burada yaşayan kadınları kendilerine hedef olarak seçti. Kadınların yanlarına giderek sahte polis kimliklerini gösteren zanlılar, pasaport kontrolü yaptı. Pasaportlarında vize süresi geçen kadınlara "Sizi sınır dışı edeceğiz. Bize 400 TL verirseniz serbest bırakırız. Bundan sonra da sizi kimse rahatsız edip pasaport bile soramaz" diyerek evlerine çıkarak parayı aldılar. Parayı ceplerine koyan sahte polisler bununla da yetinmeyerek "Bizimle birlikte olacaksınız, yoksa sınır dışı ederiz" diye şantaj yapıp kadınlarla birlikte oldu.

Aynı yöntemle onlarca kadını ağına düşüren sahte polisler, Kumkapı'da daha önce 60 ile 90 TL arasında para aldıkları Gürcistan uyruklu bir kadının evine gitmeye karar verdi. Kadına telefon açan sahte polisler, kadının "Paranızın ancak 70 TL'sini bulabildim" yanıta olumlu karşılık verdi. Bunun üzerine kadın, durumu polise bildirdi. Harekete geçen A Bölgesi Güven Timleri, kadının evinde ve çevrede önlem aldı. Bir süre sonra kadının yaşadığı binanın önüne gelen zanlılardan biri gözcülük yaparken, diğeri kadının dairesine çıktı. Zili çalıp içeri giren sahte polis, oturma odasında kadından aldığı 70 TL'yi cebine koydu. Tam dışarı çıkacağı sırada odadaki Güven Timleri, evin içindeki sahte polisi yakaladı. Dışarıda bekleyen diğer zanlı da kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.


Üzerlerinden sahte polis kimliği çıkan zanlıların, bir süre önce kendilerine polis süsü vermekten sabıka kayıtlarının olduğu belirlendi. Abdulbaki Karakuş ile Cebrail Döğüş'ün aynı yöntemle onlarca kadını ağlarına düşürdükleri ve kazandıkları paralarla lüks bir otomobil almayı hedefledikleri öğrenildi. 2 şehir magandası işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

ÖNCE TECAVÜZ ETTİLER SONRA SATTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Yabancı uyruklu kadınlara kendilerini polis olarak tanıtıp ilişkiye girmeye zorladılar 

ADANA'da G.Y.'yi (15) evlenme vaadiyle kandırıp, tecavüz ettikten sonra başka erkeklere pazarladığı iddia edilen biri kadın 4 sanık hakkında 15 ile 39 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sümer Mahallesi'nde oturan G.Y., iddiaya göre erkek arkadaşı A.T.'nin (17) "Evlenelim" demesi üzerine 22 Şubat 2011'de evinden kaçtı. A.T., arkadaşı E.S.'nin (28) Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine götürdüğü G.Y.'ye tecavüz etti. Ertesi gün de, yine tehdit ederek arkadaşları Y.Y.(16) ile A.S. (16) ve A.Ç. (19) ile ilişkiye girmesini sağladı. 3'üncü gün ise küçük kıza ev sahibi E.S. tecavüz etti. Ardından da A.T. ile E.S., evde zorla alıkoydukları G.Y.'yi 3 hafta boyunca para karşılığı erkeklere pazarladı.

EVE GELEN MİSAFİRE ANLATTI
Sonra da Ö.B. (42) ile N.B. (30) çiftinin evine götürerek orada pazarlamaya devam ettiler. G.Y. eve misafir olarak gelen H.K.'ya yaşadıklarını anlatınca H.K. olayı polise bildirdi. Bunun üzerine polis operasyon düzenledi. Kurtarılarak devlet korumasına alınan G.Y.'nin yapılan muayenesinde ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi.

Olayla ilgili yakalanan 7 kişiden 6'sı tutuklanırken, N.B. adlı kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SAVCI İDDİANAMESİNİ HAZIRLADI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, yaşı büyük 4 kişi hakkında iddianamede hazırladı. İddianame, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklardan Ö.B. ile E.S. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel istismar ve fuhuş yaptırma' suçlarından toplam 39'ar yıla kadar, N.B. adlı kadın hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve fuhuş yaptırma' suçlarından 24 yıla kadar, A.Ç. (19) hakkında ise 'cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

 

ÖNCE TACİZ ETTİ SONRA SAÇLARINI KESTİ

HABERİ DİĞER SAFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Manisa'da küçük kız ve bazı kadınları taciz edip, saçlarını kesen 21 yaşındaki berber suç aleti makasıyla birlikte çarşıda yakalandı.

Habertük'ün haberine göre Manisa'da yaşları 6-9 arasında değişen küçük kız çocukları ile bazı kadınları, apartman girişlerinde ya da ıssız sokaklarda taciz edip saçlarını kesen berber yakalandı. Yaklaşık 1.5 yıldır aranan ve 8 kişinin saçını kestiği öğrenilen 21 yaşındaki C.B.'nin pazarda yakalandığı öğrenildi. Polis, C.B.'nin üzerinde, son zamanlarda taciz ettiği küçük kızlara ait saç örnekleri ve makas buldu. C.B. ifadesinde, kötü bir amacı olmadığını, saç kesme olayının kendisinde bir hastalık halini aldığını belirtti.

TACİZ EDİYORDU
İsimleri gizli tutulan mağdur kız çocukları ve yetişkin kadınların şikâyetleri üzerine Manisa polisi saç kesen zanlının izini sürmeye başladı. Kimliği belirlenemeyen zanlı, küçük yaştaki kızlar ile kadınları ıssız sokaklarda ve apartman girişlerinde sıkıştırıp elindeki makasla zorla saçlarını keserek kayıplara karışıyordu. Önceki sabah saatlerinde pazar yerinde durumundan şüphelenilen bir kişiyi takibe alan polis, C.B.'nin üstünü aradı.

ÜSTÜNDE MAKAS ÇIKTI
Yapılan aramada, C.B.'nin üzerinden saç örnekleri ve makas çıktı. Emniyete götürülen C.B.'nin, kadınların ve küçük kızların saçlarını kesen ve aylardır aranan kişi olduğu belirlendi.

 

EŞİNE TECAVÜZ CİNAYET SEBEBİ OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADAA TIKLAYIN

[PAGE]

Polonezköy'de işlenen korkunç cinayet, polise yapılan kayıp ihbarıyla ortaya çıktı.

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvuran İsmail Er, kardeşi Kenan Er'in (37) kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiklerini belirtti. İnceleme başlatan polis, Kenan Er'in evli bir kadını Ankara'ya götürerek alıkoyduğunu belirledi.

Araştırmayı derinleştiren emniyet güçleri, yaklaşık 6 aydır ortalıkta görünmeyen Mehmet Coruh'u (40) gözaltına aldı. Coruh, cinayeti namus meselesi yüzünden işlediğini, öldürdüğü Er'in cesedini de Polonezköy'deki ormanlık alana bıraktığını itiraf etti. Coruh, Kenan Er'i eşini kaçırarak tecavüz ettiği için öldürdüğünü söyledi.

BUNALIMA GİREN GENÇ BÖYLE İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ANTALYA'da eşinden ayrılan 23 yaşındaki M.K. 10 katlı bir inşaatın çatısına çıkıp intihar girişiminde bulundu. İkna edilemeyen Keser, polis tarafından kollarından yakalanarak kurtarıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olay saat 23.00 sıralarında Gebizli Mahallesi, 1105. Sokak'ta meydana geldi. Bir süre önce eşi Ayten Keser'den ayrıldığı belirtilen M.K. (23), 10 katlı inşaatın çatısına çıktı. Çevredekilerin fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri çağrıldı. Eşinin yanına gelmesini isteyen Keser, gelmezse intihar edeceğini söyledi.

Yaklaşık 1,5 saat boyunca ikna edilmeye çalışılan M.K. ayaklarını çatıdan aşağıya sarkıtarak atlamak istedi. Kendini aşağıya bırakmak üzere olan M.K'yı polis son anda kollarından yakaladı. Direnerek kendisini aşağıya atmak isteyen genci polisler güçlükle bulunduğu yerden yukarı çekti. İnşaattan indirilen M.K, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

BİR HİÇ UĞRUNA  CANINDAN OLUYORDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]SULTANGAZİ'de lise öğrencisi Mahmut Atmacaoğlu (19), trafikte selektör yaparak kendisinden yol isteyen otomobilden inen 6 kişi tarafından darp edildikten sonra bıçaklandı. Karın boşluğundan ve baldırından yaralanan Atmacaoğlu, zamanında hastaneye kaldırılarak ölümden döndü.

Cebeci'de, geçtiğimiz Cuma akşamı otomobiliyle bir arkadaşının yanına giden Küçükköy Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Mahmut Atmacaoğlu, iddiasına göre, selektör yaparak kendisinden yol isteyen otomobildekilere, 'kusura bakma' anlamında bir elini kaldırdı. Ancak içinde 6 kişinin bulunduğu otomobil Atmacaoğlu'nun otomobilini takip etmeye başladı. Takip edildiğini fark eden Atmacaoğlu, hızlanarak Uğur Mumcu Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 2285 Sokak Numara 15'deki evinin önüne geldi.

Otomobilini park ettiği sırada takipteki otomobil de sokağa girdi. Araçlarından inen 6 kişi, bağırarak komşularından yardım isteyen Atmacaoğlu'nu tekme tokat dövmeye başladı. Kavga sırasında bir kişi de cebinden çıkarttığı bıçağı iki kez Atmacaoğlu'na sapladı. Saldırganlar kaçarken, karın boşluğundan ve baldırından yaralanan genç, komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı. Ameliyat olan ve bir gün yoğun bakımda tutulan Atmacaoğlu, dün taburcu edildi. Atmacaoğlu, "Evimin önünde bıçaklandım. Doktorlar bıçağın 2 santim daha aşağıya isabet etmesi durumunda akciğerimin hasar göreceğini ve hayatımı kaybedeceğimi söylediler. Hiç uğruna ölecektim. Bundan sonra sokağa korkmadan çıkabilir miyim bilmiyorum" dedi.

Olayla ilgili soruşturma yürüten polis, saldırganlardan birinin yakalandığını, değer 5 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

MİLYONLUK VURGUNU BEKÇİ ORTAYA ÇIKARDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Çeteden aldıkları sahte pulları dosyalarda kullanıp arkadaşlarına temin etmekle suçlanan avukat çiftin, soruşturmadan haberdar olunca evraklarda tahrifat yaptığı öne sürüldü. 1.5 milyon liralık vurgun, bekçinin ihbarıyla ortaya çıktı

Ankara Mali Polisi'nin 10 gün önce gerçekleştirdiği sahte baro pulu basıp piyasaya süren çeteye yönelik operasyonuna ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Olayda şüpheli avukatların delil kararttığı belirlendi. Çeteden ucuz fiyata satın aldığı sahte baro pullarını vekaletname ve dava dosyalarında kullanmak, diğer meslektaşlarına da temin etmekle suçlanan Diyarbakır Barosu avukatlarından H.D.D. ve B.D.'nin soruşturmadan haberdar olunca evraklarda tahrifat yaparak sahte pulları söktüğü ileri sürüldü.

Skandal, adliye bekçisinin ihbarı üzerine ortaya çıktı. İcra Müdürlüklerinin bulunduğu binanın bodrum katındaki depoda dava dosyaları bulundu. Yapılan incelemede avukat B.D.'nin özel bir bankaya ait genel vekaletname üzerine yapıştırılmış baro pullarını söküldüğü belirlendi. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde tutanak altına alınan vekaletnamelere sonradan orijinal pulların yapıştırılarak delil karatılmaya çalışıldığı tespit edildi. Liderliğini Hayati ve Sadık T. isimli kardeşlerin yaptığı sahte baro pulu imal edip avukatlar aracılığıyla piyasa süren çete soruşturmasının altından köstebek skandalı çıktı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Pektaş'ın çete ile birlikte hareket ettikleri şüphesi üzerine Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediği 17 avukatın gizli soruşturmadan haberdar olduğu ve delil kararttığı ortaya çıktı.

İCRA DOSYALARI DEPODA
Ankara Mali Polisi'nin yürüttüğü operasyon hakkındaki sızma Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne 22 Ocak 2011'de yapılan bir ihbar telefonu üzerine belirlendi. İcra Müdürlüklerinin bulunduğu adliye binasında bekçi olarak çalıştığını söyleyen ihbarcı, eskiden çamaşırhane olarak kullanılan depoda çok sayıda dava dosyasının atılı halde bulunduğunu bildirdi.

SAHTELERİNİ İMHA ETMİŞLER
Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan tespitte Diyarbakır Barosu avukatlarından B.D.'ye ait 103 adet genel vekâletname bulundu. Evraklar üzerinde yapılan incelemede ise Barolar Birliği'ne ait vekâletname pullarının söküldüğü belirlendi. Bilirkişi nezaretinde yapılan incelemede ise sökülen pullar yerine yeni tarihli orijinal pullar yapıştırıldığı belirlendi.

'BAŞIM BELADA'
Olay gerçekleştikten bir gün sonra B.D.'nin avukat eşi H.D.D.'nin mahkeme kararı ile dinlenen telefonuna ise endişe ve panik dolu konuşmalar yansıdı. Moralinin çok bozuk olduğunu söyleyen H.D.D., "Sana öğlen anlattığım şey var ya ondan dolayı. Büroya gittim elemanlar söylediler benim tüm dosyalarıma mali şube gelip el koymuş, götürmüş. Bir sesini duyayım dedim kusura bakma. Hani belki ararsın falan böyle ulaşılmaz telefonuma bil. Yani hani öyle başım belada işte" diye anlattı.

TUVALETİNİ YAPARKEN BOŞLUĞA DÜŞTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bolu'da satın aldığı evin inşaatını ailesine gezdiren Osman Kalafat tuvaletini yapmak isterken asansör boşluğuna düşerek öldü

Olay, saat 17.00 sıralarında Karaçayır Mahallesi Hitit Sokaktaki inşaat halindeki 5 katlı binada meydana geldi. Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nde çalışan 51 yaşındaki Osman Kalafat, işyerinin karşısında bulunan inşaat halindeki apatmandan daire aldı.

Parasını ödediği daireyi eşi ve çocuklarına gezdirmek için inşaata geldi. 2'inci kattaki daireyi geze Osman Kalafat'ın bu sırada tuvaleti geldi. İhtiyacını gidermek için giriş katındaki dükkanların bulunduğu bölüme giden Kalafat, dengesini kaybederek 3 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü.

Ailesi, asansör boşluğuna düşen Kalafat için 112 Acil'den ambulans istedi. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi, Osman Kalafat'ın yaşamını kaybettiğini belirledi. Ailesi, ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi.

Asansör boşluğundan çıkarılan cenaze Köroğlu Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı. 

Günün Önemli Haberleri