Zincirin halkaları dökülüyor

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'den yurda döndü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştaya yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili bütün kurumların üzerine düşeni yaptığını belirterek, "Zincirin halkaları dökülüyor, dökülecektir" dedi.
Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Mısır ve Cezayir gezilerini değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, her iki ziyaretinin de son derece yararlı geçtiğini belirterek, Şarm El Şeyh'te düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun Ortadoğu toplantısında devlet başkanları, iş çevreleri ve uluslararası medya gruplarıyla görüştüğünü söyledi.

Dünya gündemindeki ekonomik ve siyasi bir çok konuyu samimi bir ortamda tartışma fırsatını yakaladıklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin gelecek vizyonu hakkında bilgi verdiklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, "Danıştay saldırısı ile ilgili olarak bir çok şahıs gözaltına alındı. Bazıları tutuklandı. Bu şahısların bazı illegal örgütlerle ilişkisi ortaya konuluyor; Susurluk gibi Sauna Çetesi gibi. Burada geniş bir organizasyon mu var? Ülkenin huzuruna yönelik ciddi bir organizasyon mu var?" şeklindeki sorusuna Başbakan Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Bu konuyla ilgili yürütme olarak ilgili kurumlarımız ciddi bir şekilde süreci takip ediyorlar. Gerek olmadığım sürede Abdullah Bey'in açıklamaları var. Gerek arkadaşlarımdan aldığım bilgiler çerçevesinde giderken yaptığım açıklamalar var.

Zincirin halkaları artık tek tek dökülüyor, dökülecektir ve bütün kurumlarımız da üzerine düşeni yapacaktır. Samimiyetle, gayretle işin üzerindeyiz. Takip ediyoruz. Takip edeceğiz."

Erdoğan, bir başka gazetecinin, Danıştaya yönelik saldırının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün sözlerini hatırlatması üzerine ise, "O işi kapattık. O iş bitti, söylenecekler söylendi" dedi.

Günün Önemli Haberleri