Zammın nedeni belediye mi?

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Akıncı, doğalgaz zammının belediyeler olduğunu öne sürdü

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, BOTAŞ'ın, kısa bir süre içinde üçüncü kez, sanayi ve konut farkı gözetmeden doğalgaza zam yapmasının gerekçesini sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde Akıncı, BOTAŞ'ın doğalgaza Martta yüzde 5,83 ve Haziranda yüzde 5.74 ve dün de yüzde 6.8 oranında zam yaptığını anımsattı. BOTAŞ'ın, kısa bir süre içinde üçüncü kez ve en yüksek oranda, sanayi ve konut farkı gözetmeden doğalgaza zam yapmasının gerekçesini soran Akıncı, ''Basında çıkan haberlerde BOTAŞ'ın, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere alacaklarını tahsil edemediği için çalışmalarının ve yatırımlarının aksayacağı ifade edilmektedir. Hangi çalışmalar ve yükümlülükler bu borç tablosundan olumsuz olarak etkilenmektedir?'' sorusunu yöneltti.

Akıncı, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, tüketicilerden doğalgazın parasını peşin almasına rağmen neden BOTAŞ'a 903 milyon YTL'lik borcu bulunduğunu öğrenmek isteyerek, önergesinde şunları kaydetti: ''Belediyenin borçlarından dolayı EGO'nun lisansının iptali için BOTAŞ Yönetim Kurulunun girişimde bulunacağına ilişkin haberler doğru mu? BOTAŞ yönetiminin, borçlarını tahsil etmek yerine yurtiçi ve yurtdışı yükümlülüklerini yerine getirmek gerekçesiyle doğalgaza sürekli zam yapması, yükün vatandaşa yıkılması ve AKP'li belediyelere ek kaynak yaratılması sonucunu doğurmuyor mu? Öte yandan belediyenin TEDAŞ'a olan borcu nedeniyle soğuğun yanı sıra bir de karanlıkta kalma tehlikesi mi beklemektedir?''

Günün Önemli Haberleri