Zaman yazarından halka ağır ima
Abone olAK Parti döneminde ahlaksızlık ve hırsızlığın zirve yaptığını savunan Zaman yazarı Ali Ünal, eleştiri oklarını millete yöneltti.
Zaman si yazarı 'ın hedefinde “Çalıyorlar ama
çalışıyorlar” diye tercihte bulunanlar vardı.
Yazar, 'bugün “Çalıyorlar ama çalışıyorlar” diye tercihte bulunanların bizzat kendi çocuklarına nasıl bir gelecek ve nasıl bir ülke bırakmakta olduklarını düşünmek ürperti vericidir." diye yazdı.
AK Parti iktidarında Türkiye'nin hiç olmadığı kadar ahlaki manevi erezyon yaşadığını iddia eden Cemaat medyası yazarlarından Ali Ünal, 'Çalıyor ama çalışıyor' başlıklı yazısında hem hükümete hem de AK Parti'ye destek çıkanlara yüklendi.
Hükümetin yolsuzluk yaptığına anketlerde halkın yüzde 70'nin inandığını yazan Ali Ünal, ahlaki çöküntü yaşandığı iddiasına dair bazı istatistiki verileri köşesinde paylaştı.
Yazar göre sorunun ortadan kalkması halkın bilinçlenmesi ve
eğitiminden geçiyor. İşte o yazıdan bir bölüm:
RESMİ FUHUŞ YÜZDE 700 ARTTI
"Toplumumuz, AKP iktidarlarında daha önce hiç yaşamadığı oranda ahlâkî‒manevî erozyon yaşadı. Bu yıllarda, Prof. Dr. Hakan Yılmaz’ın araştırmasına göre, intihar olaylarında % 36, kokain kullanmada % 572, esrar kullanmada son beş yılda % 140 artış meydana geldi. Resmî fuhuş % 700 civarında artarken, İstanbul’da yapılan resmî bir çalışma, lise öğrencilerinin % 45’inin sigara, % 32’sinin alkol, % 9’unun da uyuşturucu kullandığını ortaya koydu. Aile kurumu, çökmenin eşiğine geldi. Ne var ki, bozulma ve çöküş tedricî olduğu için insanlar bunun farkına varmadı, her çöküş merhalesini tabiî gibi saydı ve hâlâ kendisini dindar görmeye devam etti.
'ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR' DİYE TERCİHTE BULUNANLAR
Ve “Çalıyor ama çalışıyor” anlayışı tayin edici faktör oldu. Bu gerçeklerin tarif ettiği nesillerin çeyrek asır sonra Türkiye’de sorumlu mevkilere geldiklerinde ülkenin içine düşeceği durumu nazara aldığımızda, bugün “Çalıyorlar ama çalışıyorlar” diye tercihte bulunanların bizzat kendi çocuklarına nasıl bir gelecek ve nasıl bir ülke bırakmakta olduklarını düşünmek ürperti vericidir.
YÖNETİMİN KARAKTERİ TABANIN KARAKTERİNİ DE
GÖSTERİR
Kur’ân-ı Kerim’de “Bir millet, iç dünyasını değiştirmedikçe, Allah da onların halini değiştirmez.”; hadis-i şerifte ise, “Nasılsanız öyle idare edilirsiniz.” buyrulur. Bir ülkede piramidin zirvesi mesabesindeki yönetimin karakteri, esasen piramidin tabanının karakterini de gösterir; sütün üzerinde süt, şapın üzerinde şap kaymağı bulunur. Öyleyse, bütün himmeti ve gayreti öncelikle tabanda iç eğitimine hasretmek gerekiyor."